Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Innehåll
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Toppjakt
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Omslagstävling
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av handkikare
Svensk Jakt Jaktolycka
Svensk Jakt Sjöfågeljakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Jakthunden
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Solens upp- och nedgång
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på www.svenskjakt.se och www.vilt
mat.nu « Domaine Wines presenterar VINTIPS till det vilda LA BESTIA GOVERNO FRÅN TOSCANA FINNS I DIN BUTIK Governo är en gammal toscansk metod att göra vin på. Man låter en del av vin druvorna sitta kvar på rankan och torka, och till sätter dessa i vinet senare, varpå en andra jäsning tar fart. De torkade druvorna ger vinet extra kraftig smak med inslag av chok lad, kryddor och mörka bär samt en lång, balanserad, mjuk avslutning. Passar till: Örtkryddad rådjurssadel serverad med en krämig potatis gratäng med mycket parmesan. eller varför inte: En bricka med kallskuret viltchark, lagrade hårdostar, kalamataoliver och vitlöksbröd. HARLÅRSBALLOTINE En ballotine är en fylld rulle av kött, som benas ur och rullas ihop. Harköttets fina konsistens och tydliga viltsmak lämpar sig bra för ballotin en. Det är också en perfekt bjudrätt, eftersom den går bra att förbereda. 2 harlår 1 King Solo-vitlök 1 gul lök 100 g kantareller 100 g harkött 150 g fläskfärs 100 g späck Salt och peppar Putsa harlåren och öppna upp dem så att du kan rulla in fyllningen. Köttet som du putsar bort från benen kan du använda i fyllningen. Hacka lök och vitlök. Stek kantarellerna gyllenbruna. Tillsätt löken och vitlöken och fräs så att SVENSK JAKT Nr 1 2019 de blir mjuka, men utan att de får färg. Mal svamp, lök, harkött, griskött och späck i en köttkvarn. Kör det gärna två gånger genom kvarnen. Blanda om, salta och peppra. Fördela fyllningen på harlåren. Rulla ihop låret tajt och vira in det i dubbelvikt aluminiumfolie så att formen blir en smällkaramell. Baka i 160 grader 1,5 timme. Ta ut rullarna, spänn åt aluminiumfolien och låt kallna. Skär upp rullarna i puckar. Vid servering kan puckarna stekas eller värmas i ugnen. Servera sedan harlårsballotinen med en gräddig sås. 99 kr LA BESTIA GOVERNO 2016 ROSSO TOSCANO Varunr 72526. 14% vol. WWW.DOMAINEWINES.SE Alkohol kan orsaka hjärnblödning och cancer. 89
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer