Loading...
Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Ripjakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt Jägartips för vildsvinsjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av fem smarta väskor
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Jakt med gammal hund
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västrnorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Dina sidor Var med och bidra med material till di
na regionala sidor! Texter skrivna i Word och högupplösta bilder mailas till regionalt@svenskjakt.se Vi förbehåller oss rätten att redigera materialet. Jägare och kockar lagade mat av fågel Länsföreningens ordförande Göran Eriksson och vice ordförande Affe Nilsson mötte många intresserade jägare under kvällen. Kontakter knöts med nya jägare Vad kan väl vara ett bättre tillfälle att träffa jägare än en mulen kväll i slutet av november? Länsföreningen fick möjlighet att vara en av de medverkande Det lagades olika rätter av fasan, and och gås. Som alltid avslutas kvällen med att alla äter tillsammans. Vid två tillfällen under den gångna hösten har jägarna i Värmland träffats för att hantera viltkött eller tillaga goda rätter av viltfågel. För ungefär ett år sedan inledde Svenska Jägareförbundet, Svenska Kockars förening i Värmland och Studiefrämjandet Örebro Värmland ett samarbete för att erbjuda medlemsträffar för yrkeskockar och jägare. Samarbetet har så här långt gett fem viltmatskvällar. Det har lagats rätter av viltkött och en helkväll ägnades åt viltfågel. Då tillagades olika rätter av fasan, and och gås. Såser reddes, fonder kokades och grönsaker friterades och pureades, allt under sakkunnig ledning av duktiga kockar från kockföreningen. Som alltid avslutades kvällen med att deltagarna avnjöt sina ansträngningar tillsammans. Vid den senaste i raden av SVENSK JAKT Nr 2/3 2020 Intresset för styckning av viltkött är stort. träffar fick deltagarna lära sig olika sätt att stycka hjortvilt och vildsvin. Rickard Örnborg visade anatomisk styckning och deltagarna var inte sena att hugga i. Intresset för tillagning och styckning av viltkött är alltjämt stort och det blir snabbt fullt så snart arrangemangen publiceras. FOTO: CHRISTIAN WINSLOW Alla parter är överens om att fortsätta med fler teman under 2020. Det gäller att hålla ett öga på utbildningssidorna på Jägareförbundets respektive Studiefrämjandets hemsidor om man är intresserad. NICLAS KILHAGE Studiefrämjandet FOTO: NICLAS KILHAGE organisationerna när Jaktia genomförde en jägarkväll i Örebro. Länsföreningens ordförande, vice ordförande och JAQT-ansvariga tog chansen och fick många tillfällen att knyta kontakter med nya jägare som tittade på utrustning. Dessutom var det många medlemmar som fick information och samtal om verksamheten inom förbundet. De nya reglerna för hantering av kött från vildsvin var en aktuell fråga. GÖRAN ERIKSSON FOTO: PRIVAT ›› För utbildning inom jakt, hund och natur se: jagareforbundet.se /utbildning 85
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Göteland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer