Loading...
1177 Vårdguiden Uppsala Inspiratören Daniél Kallon
as tör Daniél Kallonas, prisbelönt skolkock och kökschef: ” Vegetariska biffar går alltid hem” berättat för ANNA RITTER foto SUSANNE KRONHOLM ”Det bästa med mitt jobb är att jag får utveckla mat som är hälsosam och klimatsmart. Jag har världens ärligaste gäster: barn! ’Skolmaten är så god att man svimmar!’ var det en elev som sa. När en åttaåring för förs ta gången har smakat på stekt salt sill och berättar att det var jättegott, då har jag lyckats. Det är också roligt när elever frågar om vi inte kan bjuda på vår falafel (gjord på svenska ekologiska bönor) lite oftare. En populär rätt är mina veetariska i ar som a ort i era tusen varianter smaker och texturer. Särskilt de som är panerade går alltid hem hos barnen. Att laga mat tillsammans med barn är ett roligt sätt att umgås. Hemma hos oss har vi haft kvällar där barnen fått planera och laga en trerättersmeny, inspirerade av tv-programmet Halv åtta hos mig. Vi vuxna har assisterat lite vid matlagningen. Genom att involvera barnen skapar det ett matintresse som kan vidga deras matvyer snabbare än man tror. En stor utmaning är att ställa om till mer växtbaserad mat. Det kräver att vi utbildar våra gäster, barnen, i vad som är bra mat både för oss människor och för planeten. Men det är en rolig utmaning!” t Grönsaker som börjar se trötta ut kan man hacka i mindre bitar och göra en tomatsås på. Mixa såsen och ha den som bas till en köttfärssås, chili con carne eller kycklinggryta.
1177 Vårdguiden Uppsala Säsong för förkylning
1177 Vårdguiden Uppsala Ida, 33, blev hjälpt av pu
lsträning
1177 Vårdguiden Uppsala Monica fick förmaksflimmer
1177 Vårdguiden Uppsala Trött på att vara trött?
1177 Vårdguiden Uppsala Nya vänner på äldre dar
1177 Vårdguiden Uppsala Så behandlar du aknen bäst
1177 Vårdguiden Uppsala Läkemedel och miljö