Omtanke 1
RECEPT Variera med kyckling Kyckling kan tillagas
på många olika sätt och med olika tillbehör. Lime ger en härlig smak på såsen. En snabb och enkel variant är kycklingwrapen, perfekt för en lunch i farten. Limekyckling 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklingbröstfilé smör 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 lime 1 dl vatten 2 dl crème fraiche 1/2 tärning hönsbuljong 1 tsk soja 1 msk honung färsk persilja Gör så här: Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, cirka fem minuter per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften. Häll över saft och skal från limen i pannan. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med pasta eller ris, lättkokta grönsaker och bröd. 60 | www.ssil.se Kycklingwrap 6 portioner Ingredienser: 1 grillad kyckling 2 dl lätt crème fraiche paprika & chili 1 krm salt 1/2 krm malen svartpeppar 6 fyrkantigt mjukt tunnbröd 60 g blandad grönsallad Gör så här: Plocka köttet av kycklingen och hacka det fint. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Bred röran på tunnbröden. Lägg på sallad och rulla ihop till wraps. kommer från Arla Recepten