Svensk Jakt Redaktören
Svensk Jakt Jakt i Ryssland
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Bäverjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av vakumförpackare
Svensk Jakt Dovviltets år
Svensk Jakt Viltvård
Svensk Jakt Guldbockar
Svensk Jakt Rensäker foderautomat
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på Svenskjakt.se/viltsmak « RÅBIF
F PÅ RÅDJUR MED BETOR Rådjur är suveränt till råbiff eftersom köttet har en lite kryddig smak i sig själv. Här serveras den med rödbetor, getost och nötter. 4 personer Råbiff Ca 400 g rådjurskött (100 g per person) Välj gärna någon stekdetalj: innanlår, ytterlår, rulle, fransyska eller rostbiff Salt och nymald svartpeppar 1 msk gräslök, finklippt 1 tsk olivolja Se till att rådjursköttet är helt fritt från senor. Hacka köttet fint med vass kniv på ren skär bräda. Det går lättast när köttet är halvfruset. Du kan också mala köttet i köttkvarn. Blanda köttet med salt, peppar och lite olivolja. Vänd också ner SVENSK JAKT Nr 5 2021 lite finklippt gräslök. Forma fyra puckar av köttet. 4 rödbetor 4 gulbetor (eller rödbetor) 100 g getost (chèvre) Ca 1 msk gräddfil eller grädde 1 näve valnötter (eller andra nötter) Koka betorna i lättsaltat vatten tills de nästan är mjuka. Skala dem och skiva tunt, gärna med mandolin. Mosa getosten med lite gräddfil, yoghurt eller grädde till en kräm. Rosta nötterna i stekpanna och hacka dem grovt. Valnötsvinägrett 1 dl olivolja 5 valnötter, rostade 1 msk vitvinsvinäger eller champagne vinäger Salt och peppar Mixa olja med rostade nötter, smaka av med vinäger, salt och peppar. Servering Lägg några skivor rödbetor på tallriken. Skeda över lite vinägrett. Lägg på råbiffen. Klicka på lite getostkräm och strö över några nötter. Lägg några skivor gulbetor på toppen och garnera med krasse eller annat grönt. Redo att avnjutas. 87
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer