Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 16 Svinntips! Marinera och gri
lla BBQ kyckling med potatisgratäng och gurksallad 1 förp (à 925 g) Kronfågel kycklinglårfilé 1 1/2 dl Sweet Baby Rays Sweet’n Spicy BBQ sås 1 förp (à 800 g) ICA färsk potatisgratäng 1 förp (à 150 g) Fontana fetaost original 1 gurka 1 förp (à 125 g) salladslök 1/2 citron, skal och saft 1 förp (à 100 g) ärtskott 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 1. 2. 3. 4. 6 portioner Medel Tid: under 45 minuter Sätt ugnen på 200°C. Lägg kyckling och marinad i dubbla plastpåsar och skaka/massera så att kycklingen täcks helt runtom av marinaden. Låt kycklingen ligga i marinaden minst 15 minuter, gärna längre. Häll upp potatisgratängen i en ugnsform och smula över fetaost. Ställ in mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skiva gurkan i tunna längder, gärna med mandolin. Skär salladslöken i tunna skivor. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur citronsaften. Blanda gurka, salladslök, ärtskott, citronskal, citronsaft, salt och peppar till en sallad. 5. 6. Grilla eller stek kycklingen på båda sidor ca 5 minuter eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C. Servera kycklingen med potatisgratäng, gurksallad och gärna lite Bbq-sås vid sidan av. gärna all kyckling från receptet. Kycklingen som blir över passar perfekt i en caesarsallad dagen efter.