Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 15 Svinntips! Till påsk vill v
i också ha dessert! Smaksätt resterande yoghurt från receptet med honung, Med smak av påsk Rödbetspaj med getost och rädisor 1 rödlök 500 g förkokta rödbetor 1/2 kruka timjan 150 g Zeta grekisk getost 5 ägg 1/ 2 förp (à 1 kg) Lindahls grekisk yoghurt, 10% 1 tsk salt 1 förp (à 280 g) POP! färsk smördeg (glutenfri, laktosfri) 1 tsk honung Till servering: 1 dl rostade pumpakärnor 65 g röd mangold 300 g rädisor 4 portioner Medel Tid: över 45 minuter 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Skala och skiva lök och rödbetor. Hacka timjanen (spara några kvistar till servering) och smula getosten. 3. Rör ihop ägg, yoghurt och salt. 4. Lägg pajdegen i en pajform, storlek 26 cm i diameter och nagga botten. 5. Varva lök, betor, timjan, getost och äggstanning i pajskalet. Avluta med getost och ringla över honung. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 minuter, eller tills äggstanningen har stannat. 6. Till servering: Strö pumpakärnor och lite timjan över pajen och servera med mangold och rädisor. citronskal och citronsaft och servera till en chokladkaka. Mums!