Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 14 Svinntips! Spara alltid sla
ttar av tex köttbullar, korv och kyckling som blir över och frys in. De blir perfekta ingredienser till en Pasta med kycklingbullar i krämig pepparsås Kycklingbullar 1 gul lök 2 tsk rosépeppar 1 dl vispgrädde 3/4 dl ströbröd 1/2 tsk salt 1/2 förp (à 800 g) Kronfågel Kycklingfärs 1 msk rapsolja Pepparsås 1 förp (à 150 g) Boursin färskost svartpeppar 1 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 tsk stött rosépeppar 2 krm salt 150 g färska sockerärtor 4 portioner Barilla pasta, penne 65 g rucola 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. hemlagad pytt i panna. 4 portioner Medel Tid: under 45 minuter Kycklingbullar: Skala och finhacka löken och mortla all rosépeppar (2 tsk till bullarna + 1 tsk till såsen). Blanda lök, 2 tsk rosépeppar, grädde, ströbröd och salt och låt svälla 5 minuter. Blanda ner färs och rör till en fast smet. Rulla små bullar och stek i olja i en stekpanna 8–10 minuter. Ta upp och lägg på ett fat. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Pepparsås: Rör ner färskost, grädde, vatten, resten av rosépepparn och salt i stekpannan. Låt sjuda 3–4 minuter. Ansa och dela sockerärtorna. Lägg sockerärtor i såsen och sjud ytterligare 1 minut. Lägg tillbaka kycklingbullarna i pannan, låt de bli varma Servera kycklingbullarna och sockerärtorna i såsen med pasta och rucola.