Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 12 Svinntips! Grädden som blir
över är perfekt att använda till receptet Våfflor med mango, passionsfrukt och grädde Våffelsmet 100 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk strösocker 2 krm salt 4 dl mjölk smör eller matfett till våffeljärnet Frukt 1 förp (250 g) fryst mango 1/2 förp (250 g) frysta granatäppelkärnor 1/2 förp (250 g) fryst passionsfrukt Till servering 1/2 förp (à 5 dl) Arla Ko vispgrädde 5 dl Sia Glass gräddglass ApelsinChoklad 1 kruka mynta 1. 3. 4. 5. ”Pasta med kycklingbullar med krämig rosépepparsås” som du hittar längre fram i broschyren. 4 portioner/8 våfflor Medel Tid: under 45 minuter Tina mango, granatäppelkärnor och passionsfrukt. 2. Våffelsmet: Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en klumpfri och tjock smet. Späd med resterande mjölk och rör i smöret. Pensla våffeljärnet med lite smör före gräddning av första våfflan. Grädda våfflorna och lägg på galler, så håller de sig frasiga. Frukt: Blanda mango, granatäppelkärnor och passionsfrukt. Servering: Vispa grädden fluffig. Plocka myntablad. Servera våfflorna tillsammans med frukten, glass och vispad grädde. Toppa med myntan.