Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 17 Svinntips! Majssalsan i det
Laxburgare med majssalsa och sötpotatis Sötpotatis 800 g sötpotatis 2 msk neutral rapsolja 1/2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Majssalsa 1 förp (à 125 g) salladslök 1 kruka koriander 2 lime, skal och saft 2 förp (à 160 g) Green Giant majskorn 250 g fryst mango 1 msk olivolja 1/2 tsk salt Fisk 1 förp (à 600 g) ICA Gott Liv laxfilé i bit 1 dl Caj P honungsmarinad BBQ 4 Korvbrödsbagarn Potato Burger bun hamburgerbröd 2 dl crème fraiche 65 g babyspenat 1. 2. 3. 4. Tina mangon. Sätt ugnen på 225°C. Sötpotatis: Skär sötpotatisen i klyftor och lägg i en ugnsform eller långpanna och blanda med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk rakt igenom. Fisk: Skär bort skinnet på laxen och skär den i portionsbitar. Lägg fisken och marinaden i dubbla plastpåsar och skaka/ massera så att laxen täcks helt runtom av marinaden. Låt fisken marinera i 10 minuter. 5. Majssalsa: Hacka salladslök och koriander. Riv skalet från limen och pressa ur limesaft. Häll av majsen. Blanda salladslök, koriander, limeskal, limesaft, majskorn, mango, olivolja och salt till en salsa. 6. 7. 8. 9. Fisk: Grilla eller stek laxen ca 3 minuter på båda sidor eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Grilla eller värm hamburgerbröden. Lägg lite crème fraiche i botten på hamburgerbröden. Lägg på babyspenat och sedan en laxbit. Toppa med salsa och lägg på brödlocket. Servera laxburgarna med sötpotatisen. här receptet är perfekt att även servera till fredagstacosen! 4 portioner Medel Tid: under 45 minuter