Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 13 Svinntips! Den här rätten ä
r perfekt att servera dagen efter som fried rice! Nuggets med curryris och broccoli Mango chutneysås 2 dl crème fraiche 1/2 dl mango chutney, original 2 krm salt Curryris med broccoli 8 dl vatten 2 tsk curry 2 Knorr grönsaksbuljongtärningar 2 förp (à 125 g) ICA boil in bag jasminris 1 förp (à 125 g) salladslök 1 förp (à 500 g) Findus Navarra fryst broccoli 1 förp (300 g) Hälsans Kök plant based nuggets 1 lime 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 4 portioner Medel Tid: under 30 minuter Tina broccolin. Sätt ugnen på 200°C. Mango cutneysås: Blanda crème fraiche, mango chutney och salt. Curryris med broccoli: Koka upp vatten, curry och smulade grönsaksbuljongtärningar i en stor kastrull. Lägg rispåsarna i buljongen i kastrullen och sjud 10–15 minuter under lock tills riset är mjukt. Tillaga nuggetsen enligt anvisningen på förpackningen. Curryris med broccoli: Skär salladslöken i tunna skivor. Ta upp, öppna rispåsarna och låt riset rinna av i en sil. Häll broccolin i grönsaksbuljongen och sjud ca 2 minuter. Häll av buljongen men spara ca 2 dl. Häll tillbaka riset och broccolin i kastrullen och vänd i salladslök. Späd med buljong om riset känns torrt. 10. Skär limen i klyftor. 11. Servera curryriset med nuggets och mango chutneysåsen och limeklyftor. Stek upp riset i lite olja, addera fisksås, limesaft, japansk soja och 2 ägg. Toppa gärna med koriander!