Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 12 Svinntips! Ifall du får ruc
ola, tomater, chark och oliver över så passar det perfekt i en sallad nästa dag. Matiga våfflor med halloumi och chark Våffelsmet 100 g smör 1 förp (à 200 g) Fontana Halloumi 3 1/2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk strösocker 2 krm salt 4 dl mjölk smör eller matfett till våffeljärnet Topping 1/ 2 burk (à 500 g) Fontana olivmix med kärnor 250 g körsbärstomater 1 förp (à 200 g) Philadelphia färskost, gräslök 65 g rucola 1 förp (à 70 g) Zeta Prosciutto Di Parma 2. 3. 4 portioner/8 våfflor Medel Tid: under 45 minuter 1. Våffelsmet: Smält smöret. Riv halva osten grovt på ett rivjärn (resten används vid serveringen). Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt en skål. Tillsätt hälften av mjölken och rör till en klumpfri och tjock smet. Späd med resterande mjölk och rör i smör och ost. Pensla våffeljärnet med lite smör före gräddning av första våfflan. Grädda våfflorna och lägg på galler, så håller de sig frasiga. Topping: Häll av oliverna. Dela tomaterna. Rör färskosten mjuk. Servera våfflorna med tomater, oliver, färskost, parmaskinka, resten av halloumin och rucola.