Maxikökets Broschyr 1
Knäcketårta med citronfärskost och sill 6 portion
er . Medel. Tid: under 30 minuter. 6 ägg 1 knippe rädisor (à 300 g) 1/ 2 citron (rivet skal och färskpressad saft) 200 g naturell färskost av cream cheese typ 1 krm salt 1 förp färsk gräslök (à 20 g) 1 förp färsk dill (à 20 g) 230 g sill (gärna inlagd, fransk löksill eller matjessill) 2 stora runda knäckebröd 1. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i äggen och koka på medelvärme cirka 7 minuter. Spola äggen kalla och skala dem. 2. Skölj, ansa och skär rädisorna i halvor. Lägg rädisorna i kallt vatten så att de blir krispiga. 3. Riv det yttersta av skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda ost, rivet citronskal, citronsaft och salt. 4. Häll av sillen. Hacka gräslöken fint och dillen grovt. Skär äggen i fjärdedelar. 5. Bred citronfärskosten på bröden. Lägg på ägghalvor, sill, rädisor, gräslök och dill. Förra årets Maxiköksfavorit till påsk! Marängtårta med passionscurd 8 bitar. Medel. Tid: under 45 minuter Passionscurd 2 msk finrivet citronskal 1 dl färskpressad citronjuice 1 dl urgröpta passionsfruktskärnor 2 ägg 1 äggula 1 dl strösocker 50 g rumsvarmt osaltat smör Grädde 3 dl syrad grädde eller vispgrädde Maräng 3 färdiga marängbottnar Till garnering ca 125 g tärnad mango färsk mynta 1. Passionscurd: Vispa ihop citron- skal och juice, passionsfruktskött, ägg, äggula och socker i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Ta från värmen. Klicka ner smör och rör tills det har smält. Låt kallna helt. 2. Grädde: Vispa grädden. 3. Maräng: Varva marängbottnar med passionscurd och vispad grädde. 4. Till garnering: Toppa med tärnad mango och färsk mynta.