Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé BANG, BANG SICHUAN Köket från den kinesiska
provinsen liknar inget annat! Inspireras av 8 smakrika r
Buffé MAT FÖR HELA VECKAN Skralt i kassan efter vi
nterns ledighet? Lösningen stavas goda, prisvärda grytor
Buffé GALEN I GRÖT Hög tid att förnya gröten! Vi b
juder på 6 nya sätt att servera frukostklassikern på – b
Buffé MATPIONJÄRERNA Vi besöker rökeriet Bergmans
Fisk och Vilt i Vilhelmina – en riktig delikatessdestina
Buffé ICAs EGNA SIDOR Färdigskurna grönsaker som f
örenklar i vardagen, en guide till våra egna varor, genv
Buffé SOFIAS SPANING För en extra god gofika: prov
a Sofia Nilssons kladdkakecookies. SOFIAS SPANING Det lagar jag helst just nu: Kladdkakecookies Perfekt sega kladdkakecookies tar fi kastunden till nästa nivå! Med mörk choklad i kakorna blir de helt oemotståndliga. TÄVLA OM BOKEN PORTIONEN UNDER TIAN Maila svar och adress till buffe@studiobon.com med ämnesraden “Portionen under tian” eller posta dem till Bufféredaktionen, Studio Bon, Ringvägen 123, 116 61 Stockholm, märk kuvertet med “Portionen under tian”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 januari. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på ica.se/buffe/tavlingsvillkor 1. Vad är brödet chatjapuri fyllt med? A Färs B Lax C Ost MISSA INTE Vill du se hur man gör kakorna steg för steg? Eller letar du efter ännu mer inspiration? Följ @tidningenbuffe på Instagram. 2. Vilken är den mest populära produkten hos Bergmans Fisk och Vilt? A Hjortronsylt B Varmrökt sidfläsk C Knäckebröd KLADDKAKECOOKIES 16 KAKOR / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER TIPS! Vill du smaksätta cookiesarna? Tillsätt lite rivet apelsinskal eller valfria hackade nötter i smeten. 100 g mörk choklad (70 %) 100 g smör 2 dl strösocker 1 dl ljus sirap 2 tsk vaniljsocker 2 ½ dl vetemjöl ½ dl kakao 2 ägg fl ingsalt GÖR SÅ HÄR RECEPT OCH STYLING SOFIA NILSSON FOTO LENNART WEIBULL 1. Sätt ugnen på 175 °C. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll över chokladen. Rör till en jämn smet. 2. Tillsätt socker, sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao. Rör ner äggen, ett i taget, och rör till en jämn smet. Ställ smeten i kylen ca 45 minuter eller tills den stelnat lite. 3. Klicka ut 16 kakor med hjälp av 2 skedar på två bakpappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen 8–12 minuter, de ska vara lite kladdiga i mitten. Strö över fl ingsalt. Låt svalna. TIPS! Gör en glassandwich och servera två kakor med vaniljglass mellan. 3. Vad heter ämnet som ger blodapelsinen dess röda färg? A Antocyanin B Kurkumin C Karoten Rätt svar från Buffé #12: 1. 21 2. Arepas 3. Gari SÖNDAGSPREPPEN Att lösa ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Hitta inspirationen med vårt koncept Söndagspreppen, alltid på buffe.se Sofi a Nilsson, receptkreatör Buffé #02 kommer 17–18 februari. 39 BUFFÉ #01/2022