Maxikökets Broschyr 1
Busenkel broccolisoppa 4 portioner. Enkel. Tid: u
nder 30 minuter. 1 lök 3 potatisar 250 g broccoli 9 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar 1. Skala och skiva lök och potatis. Skär hela broccolin i bitar. 2. Koka upp buljongen och lägg i lök, potatis och broccoli. Koka upp och låt det koka i ca 10 minuter. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare. 3. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt matlagningsgrädde, koka upp och smaksätt med salt och peppar. 4. Till servering: Servera soppan med bröd och kräftstjärtar. Pulled pork burrito 4 portioner. Enkel. Tid: under 30 minuter. 2 förp pulled pork (à 550 g) 1 förp kokta svarta bönor (à 380 g) 8 tortillabröd (medium) 1 förp majskorn (à 340 g) 1 gurka 2 dl gräddfil 1. Skär köttet i skivor och värm i en kastrull under lock ca 10 minuter. Smaka av med medföljande kryddpåse. 2. Häll bönorna i ett durkslag, spola i kallt vatten och låt rinna av. Tillsätt dem i kastrullen och låt det bli varmt. 3. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen. 4. Låt majsen rinna av och lägg i en skål. 5. Skär gurkan i tärningar. 6. Servera kött och bönor med alla tillbehör.