Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 39 Svinntips! Pizza med salami
och pumpa 2 förp (à 350 g) Pop! Bakery pizzakit maestro 1 dl vetemjöl (till bakbordet) 300 g butternutpumpa 3 förp (à 100 g) Zeta ekologisk mozzarella 2 förp (à 120 g) Kotivara vitlökssalami 100 g valnötter 1 kruka salvia 1 tsk chiliflakes 1 tsk salt 65 g rucola 4 portioner Medel Tid: 40 minuter Pizza som blir över kan ätas kall som matsäck på en utflykt. 1. Ta ut pizzadegen från kylen ca 20 minuter innan den ska bakas ut. 2. Sätt ugnen på 225°C. 3. Tryck ut pizzadegarna till två stora runda pizzor på mjölat bakbord (använd eventuellt kavel) och lägg på två plåtar med bakplåtspapper. 4. Skiva pumpan tunt på mandolin eller med en osthyvel. 5. Häll av och dra isär mozzarellaosten i mindre bitar. 6. Bred den medföljande tomatsåsen på pizzabottnarna. 7. Lägg på pumpa, mozzarella, salami, valnötter, salviablad, chiliflakes och strö över salt. 8. Grädda pizzorna, en i taget, i 10-12 minuter. 9. Servera pizzorna med rucola.