Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 34 Svinntips! Får du mycket re
ster över? Lägg i en gratängform Pasta med svampsås och päronsallad Svampsås 500 g blandad färsk svamp (t ex champinjoner, skogschampinjoner, shiitake, portabello) 2 vitlöksklyftor 1 bananschalottenlök 1 kruka timjan 2 msk olivolja 2 förp (à 400 ml) Kelda ostsås för pasta 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 förp (à 250 g) Rana ravioli med karljohanssvamp Päronsallad 2 päron 1/2 citron, skal och saft 65 g rucola 1 msk olivolja 2 krm salt 1 dl Risenta rostade pumpakärnor och riv över ost. Gratinera ca 10 min i 225°C så har du en god pastagratäng till middag dagen efter. 4 portioner Medel Tid: 30 minuter 1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. 2. Svampsås: Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken och löken. Hacka timjanen. 3. Stek svampen mjuk i oljan i en stekpanna på medelvärme 3-4 minuter. Tillsätt vitlök och lök och stek i ytterligare 2 minuter. 4. Rör ner ostsåsen och sjud på svag värme ca 5 minuter. 5. Smaksätt med timjan samt salt och peppar. 6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen (späd eventuellt såsen med lite av pastavattnet). 7. Päronsallad: Skiva päronen tunt, gärna med mandolin. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda päronskivorna med citronskalet, citronsaften och rucola. Ringla över olivolja, krydda med salt och toppa med pumpakärnor. 8. Vänd ner pastan i såsen och servera med päronsalladen.