Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 40 Svinntips! Kyckling- och Po
tatis- och purjolökssoppa med kyckling och bröd 100 g ost 2 msk smör 2 msk dijonsenap 1 förp (à 320 g) Pågen Gott och gräddat Zucchini- och kycklingfräs 1/2 grillad kyckling 1 zucchini (ca 300 g) 150 g färska sockerärtor 1 kruka dragon 1/2 citron, skal och saft 2 msk olivolja 1/2 tsk salt 2 förp (à 5 dl) Kelda potatis & purjolöksoppa zucchinifräset passar perfekt att servera i en sallad eller som tacos! 4 portioner Medel Tid: 30 minuter 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Riv osten grovt. Bred smör och dijonsenap på 4 skivor bröd. Strö över ost och lägg på en ny skiva bröd. Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter, tills osten har smält. Dela varje bröd i 4 bitar. 3. Zucchini- och kycklingfräs: Plocka köttet från kycklingen. 4. Dela zucchinin i mindre bitar. Dela sockerärtorna. 5. Plocka dragonbladen och hacka dem grovt. Riv yttersta skalet av citronen och pressa ur saften. 6. Fräs zucchinin i oljan i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt kycklingen och stek ytterligare 2 minuter. Vänd i sockerärtor och smaksätt med citronskal, citronsaft, dragon och salt. Tag upp och lägg på ett fat. 7. Koka upp soppan i en kastrull. 8. Servera soppan med zucchini- och kycklingfräset och bröden.