Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 35 Svinntips: Thailändsk gröns
aksgryta med havreris 4 portioner havreris 2 dl torkade röda linser 1 förp (à 32 g) Santa Maria Asian spices, paneng red curry medium 2 msk neutral rapsolja 2 förp (à 250 ml) Santa Maria kokosmjölk original 1 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 påse (500 g) Apetit Nordisk wok 250 g frysta sojabönor 1 lime, skal och saft 1 kruka koriander 1 lime Grytan är perfekt att portionera upp i matlådor och frysa in. 4 portioner Medel Tid: 40 minuter 1. Tina sojabönorna och wokgrönsakerna. 2. Koka havreriset enligt anvisningen på förpackningen. 3. Skölj linserna i en sil. 4. Fräs linser och kryddblandningen i oljan i en gryta ca 2 minuter. 5. Rör ner kokosmjölken, vattnet och en smulad grönsaksbuljongtärning. Koka, under lock, 15 minuter eller tills linserna nästan är klara. 6. Tillsätt grönsaker och sojabönor. Koka upp och koka i ytterligare 5 minuter. 7. Riv yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Smaksätt grytan med limeskal och limesaft. 8. Grovhacka koriandern. Skär limen i klyftor. 9. Servera grytan med havreris, koriander och limeklyftor.