Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 38 Rätten kan med fördel lagas
till Pulled chicken taco med majssallad 1 förp (ca 925 g) Kronfågel kycklinglårfilé 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 1 msk rapsolja 2 dl bbq-sås 1 påse (à 28 g) taco kryddmix 20 g färsk gräslök Majssallad 1 silverlök 2 gula paprikor 2 förp (à 140 g) Bonduelle majskorn 65 g mâchesallad 1 msk olivolja 2 tsk vitvinsvinäger 1 kruka mynta 8 Santa Maria tortillabröd original, medium 2 dl crème fraiche 4 portioner Medel Tillagningstid: över 60 minuter dagen innan och sedan bara värmas när den ska ätas. 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Dela varje kycklinglårfile i 2 bitar. 3. Skala och hacka lök och vitlök. 4. Blanda kyckling, lök, olja, bbq-sås och kryddmix i en ugnsform, ca 22x35 cm i storlek, kycklingen kan gärna ligga tätt i formen. 5. Sätt in mitt i ugnen ca 1,5 timme, eller tills kycklingen går att dra isär. 6. Majssallad: Skala och skär löken i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i mindre bitar. Häll av majsen. Blanda lök, paprika, majs, sallad, olivolja och vinäger. Plocka myntabladen och vänd ner i salladen. 7. Hacka gräslöken. 8. Dra isär kycklingen med en gaffel och vänd ner gräslöken. 9. Värm tortillabröden enligt anvisningen på förpackningen. 10. Servera kycklingen med majssallad, tortillabröd och crème fraiche.