Maxikökets Broschyr 1
Maxiköket tipsar v 37 Svinntips! Lägg inte i all
fisk Asiatisk fiskgryta med citrongräs och ingefära Fiskgryta 2 citrongräs 3 vitlöksklyftor 3 cm färsk ingefära 2 lime, skal och saft 3 msk röd currypasta 1 msk neutral rapsolja 2 förp (à 400 ml) kokosmjölk 1 grönsaksbuljongtärning 1/2 tsk honung 1/2 tsk salt 1 förp (à 375 g) Royal Greenland torskfilé kedjepack 500 g wokmix thai 2 förp (à 500 g) Ben’s Original långkornigt ris, boil in bag 1 förp (à 125 g) salladslök 1 kruka koriander i grytan om du vet att allt inte går åt. Spara grytan som en grund och frys in. Bara att värma igen och lägga i ny fisk. 4 portioner Medel Tid: 40 minuter 1. Tina fisken och wokmixen. 2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till riset. 3. Fiskgryta: Banka citrongräset så att roten öppnar sig. 4. Skala och hacka vitlöken. Riv ingefäran fint på ett rivjärn. Riv yttersta skalet av limerna och pressa ur saften. 5. Fräs citrongräs, vitlök och currypasta i oljan i en stor kastrull ca 2 minuter. 6. Häll i kokosmjölk och smulad grönsaksbuljongtärning och koka utan lock i 5 minuter. Smaksätt såsen med ingefära, limeskal och saft samt honung och salt. 7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 8. Fiskgryta: Skär fisken i ca 3 x 3 cm stora bitar. 9. Tillsätt wokgrönsakerna i såsen och koka 1 minut. 10. Lägg i fiskbitarna och sjud på svag värme i ytterligare 3 minuter. 11. Strimla salladslöken och hacka koriandern grovt. 12. Servera fiskgrytan med ris, salladslök och koriander.