Nolltretton 1
Smarriga Text & Foto: Josefine Nilsson The Gentle
Pear Surf N’ Gurk Cheesy Twists 2-3 päron • 1 paket ädelost • 1 paket lufttorkad skinka • Färsk timjan 1 gurka (gärna mindre då de inte innehåller lika mycket kärnor) • 2 paket Crème Bonjour Pepparrot (á 100g) • 16 stora räkor med skal • Färsk gräslök Skiva upp päronen i lagom stora bitar (ca 6-8 bitar/ päron). Lägg därefter en klick ädelost på varje päronbit och snurra en bit lufttorkad skinka kring dessa. Avsluta genom att garnera med färsk timjan. Skiva gurkan på längden med en osthyvel (använd ej första skivan då den bara är skal). Lägg därefter en klick Crème Bonjour på ena sidan av gurkskivan och rulla ihop. Fäst gurkrullen med hjälp av en tandpetare eller en klick Crème Bonjour. Tina och skala räkorna och placera därefter en räka i varje rulle. Avsluta med att toppa rullarna med lite färsk gräslök. 1 paket smördeg • 1 paket riven lagrad ost (á 50g) • Olivolja • Flingsalt Sätt ugnen på 200°C. Rulla ut smördegen på en plåt och skär i strimlor (ca 2 cm tjocka). Pensla strimlorna med olivolja och strö därefter den rivna osten över strimlorna. Snurra strimlorna lätt och strö därefter över flingsalt. Låt gräddas i mitten av ugnen i 7-10 minuter eller tills de fått en gyllene färg. Ta ut plåten och låt svalna. Summerdream Brie Sommarkrisp Crispy Halloumi Nuggets En rund brie • 200 g färska jordgubbar • 2 msk honung • 2 msk vit balsamvinäger • 1/2 krm svartpeppar • 1/2 dl hasselnötter • Färsk mynta • Salta kex till servering 3 gröna sparrisar • 1 tsk olja • Salt och peppar • Skalet av 1/2 citron • 1 dl majonnäs • 3 msk hackad gräslök • Knäckebröd Sätt ugnen på 200°C. Placera brien på en bakplåtspapperklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter. Ansa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Värm honung och balsamvinäger tillsammans i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och vänd ner jordgubbarna i den varma lagen. Krydda med svartpeppar. Hacka och rosta nötterna och strimla myntan. Lägg de marinerade jordgubbarna över osten och garnera med nötterna och myntan. Servera därefter osten tillsammans med salta kex. 38 NOLLTRETTON Ansa sparrisen och stek den i olja på hög värme. Krydda med salt och peppar. Ta bort från plattan och låt svalna. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Häll upp majonnäsen i en skål och blanda ner rivet citronskal och hälften av gräslöken. Knäck knäckebrödet i mindre bitar och lägg på en klick av citronkrämen på varje bit. Skär därefter sparrisen i bitar på snedden och lägg ett par stycken på varje knäckebröd. Avsluta med att strö över det som är kvar av den hackade gräslöken. 2 paket halloumi • 2-3 ägg • Mjöl • Panko ströbröd • Valfri dipp Skär upp halloumin i lagom stora bitar. Rulla därefter bitarna i mjöl, sedan ägg och slutligen Panko ströbröd. Stek därefter bitarna i rapsolja tills de fått en gyllene färg. Servera tillsammans med din favoritdipp och njut!