Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Innehåll
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Vildsvinsjakt
Svensk Jakt Jägartipset
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Duellen
Svensk Jakt Viltet efter skottet
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Rävjakt
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Svenska Jägarförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på www.svenskjakt.se och www.vilt
mat.nu « Vintradition sedan 1883 Bolla Le Poiane Amarone ANDTERRIN MED RÖKTA ANDHJÄRTAN Andterrin 2 dl andbuljong 1 msk tryffelolja Resterande av konfiterade andlåren, ca 1 dl plockat kött 1 gelatinblad Lägg gelatinbladet i blöt. Värm buljongen med tryffeloljan och blanda ner gelatinbladet och andlåren. Lägg i lämplig form och låt stelna i kyl. Vid servering: Ta ur formen och skär i önskad storlek. Servera rumstempererad, garnera med rökta andhjärtan. Rökta andhjärtan Skölj i vatten. Rimma i 5-procentig saltlag över natten. Rök på 65 grader så innertemperaturen är 54 grader. Stek i smör med timjan och salt. görs på det traditionella viset där druvorna torkas i tre månader och vinet lagras fyra år på fat. Smaken går åt mogna bär och plommon, russin, mörk choklad och kryddor. Servera till en ostbricka eller smakrika rätter av kött och vilt. ”Ett av de tio bästa Amarone-vinerna på Systembolaget” Allt om Vin – augusti 2018 259 kr Den här pastejen har även garnerats med lök och grönkål som friterats. ANDLEVERPASTEJ Lever från 4 änder 2 schalottenlökar 2 cl konjak 4 cl madeira 0,5 dl vispgrädde 1 dl brynt smör Hackad färsk dragon Stek levern med smör och schalotten lök på tills den får färg, levern ska vara röd inuti. Tillsätt ANDBULJONG Skroven av 4 änder 2 morötter 1 liten rotselleri 2 gula lökar 3 msk tomatpuré 2 dl vitt vin 2 kvistar timjan 3 lagerblad SVENSK JAKT Nr 12 2018 BOLLA LE POIANE AMARONE varunr. 70215. 15% vol. Finns på hyllan i din butik! konjak och madeira. Koka upp och låt svalna. Bryn smöret så att det får en nötig smak. Låt svalna. Mixa levern i matberedare. Tillsätt salt, vispgrädde, avsvalnat brynt smör, vätskan från stekningen och färsk dragon. Mixa slätt. Lägg smeten i lämplig form och ställ i kyl. Vid servering: Skär med varm kniv i 4 bitar. Servera med fikonmarmelad. Rosta skroven i ugnen på 180 grader i cirka 50 minuter. Skär morot, selleri och lök i mindre bitar och bryn ordentligt i en kastrull, tillsätt tomatpuré och fortsätt bryna. Pressa ihop andskrov en och lägg i kastrullen tillsammans med vitt vin, timjan och lagerblad. Slå på vatten så det precis täcker. Låt sjuda på svag värme i 4–5 timmar. Sila av och ställ åt sidan. Se fi lmen från vingården på www.bolla.vin WWW.DOMAINEWINES.SE Alkoholkonsumtion i samband med arbete ökar risken för olyckor. 95
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer