Buffé 1
NÄST SIST ICA Kort: 033-47 47 90 ICA kundkontakt:
020-83 33 33 (helgfri mån–fre, kl 9–15) Tel redaktionen/växeln: 08-505 562 00 Adress: Box 3265, 103 65 Stockholm Besök/Bud: Birger Jarlsgatan 61 E-post: red.buff e@otw.se Chefredaktör: Tony Wallin tony.wallin@otw.se Ansvarig utgivare: Anders Svensson Redaktör: Lina Wallentinson, lina.wallentinson@otw.se Receptansvarig: Ellinor Jidenius, ellinor.jidenius@otw.se Art director: Nina Olsson Formgivare: Lars Eriksson Webbredaktör: Camilla Thörnqvist camilla.thornqvist@otw.se Allergifrågor: Elisabeth Ekstrand Hemmingsson Korrektur: Peje Hasselqvist Annonsfrågor: Pia Modin Björklund, pia.modin@ica.se Redaktionsråd: Nina Tarukoski, Anders Milbers, Christina Karlsson, Pernilla Almgren Produktion: OTW Communication, (miljöcertifi erat enligt ISO 14001) Repro: Done Tryck: Roto Smeets På ICA.se/buff e hittar du information om rekvisita och matlagningsfi lmer som visar de enklaste handgreppen. Där presenteras också vinnarna i Buff és tävlingar. DÄRFÖR FÅR DU BUFFÉ! Som tack för att du hör till våra bästa kunder bjuder vi på inspiration kring vårt största glädjeämne – mat! Du får Buff é utan extra kostnad när du handlar för 1 200 kr i månaden eller mer med ICAs Kort. Mer info på ICA.se. Vinn 300 kr i matcheckar! 1. Är edamamebönan en? A. Bondböna B. Kidneyböna C. Sojaböna Nästa nummer kommer 15 november Pintxos i advent! Bjud på baskiskt plock i advent. Eller samla vännerna och förbered julmaten ihop. Och så får du bästa receptet på lussebullar. För den som längtar eſt er värme lyser en het foodwalk i Bangkok upp i novembermörkret. Foodwalk i Bangkok. Baskiska pintxos. Bästa lussebullen. 2. Spenat är speciellt rik på? A. Vitamin D B. Vitamin E C. Vitamin K ALLTID I BUFFÉ – 50 VINNARE Gör så här: Skriv ner rätt svar på ett vykort och skicka till Buff é, Box 3265, 103 65 Stockholm, eller mejla till tavling.buff e@otw.se eller gå in på ICA.se/buff e – senast den 31 oktober vill vi ha ditt svar. Vinnarna presenteras på ICA.se/buff e från den 15 november. 3. Chiafrön sägs vara bra för? A. Schackspelare B. Långdistanslöpare C. Curlingspelare 4. En populär rätt i Korea är? A. Bibimbap B. Bibimapp C. Bibimwrap 5. I Marocko dricks det fl itigt av? A. Kardemummakaff e B. Äppelte C. Myntate En trifle är en perfekt dessert när sötsuget är stort men tiden knapp. Den här har allt – söt lingonkola, knaprigt kex och syrlig yoghurt. Recept Ellinor Jidenius Foto Christina Sundien Varvad goding KOLA-TRIFLE MED LINGON FÖR 6 PERSONER Koka ihop 1 dl ljus sirap, 1 dl socker och 1 dl vispgrädde i en kastrull. Koka ca 10 minuter, rör då och då. Blanda ner 1 dl frysta lingon. Låt svalna något. Smula 5 digestivekex. Varva kolalingon, smulade kex och 3 dl matyoghurt i små glas. Toppa gärna med några hela lingon. Servera genast. till sist... Många har hört av sig... Men vad tycker du om nya Buffé? B U F F É 1 • 2013 Mejla mig och berätta på tony.wallin@otw.se. 39 LJUMMEN OSTSALLAD MED BAKAD BROCCOLI GRÖNSKÖN PANNKAKA MED SVARTKÅLSCHIPS THAISTUVAD SAVOJKÅL MED STEKT KORV Maxat med KOREANSK KYCKLINGPYTT MED SYRAT GRÖNT GRÖNT Gröna blad, haricots verts och broccoli. Det är helgrönt i topp när Livsmedelsverket listar våra allra nyttigaste grönsaker. Men viktigast är förstås variationen. Ylva Bergqvist bjuder på grönt i alla dess former – med kött och fisk som krydda. Text Lina Wallentinson Recept och styling Ylva Bergqvist Foto Ulrika Pousette 26 B U F F É 1 0 • 2 0 1 3 5 Recept för en grönare vardag!