Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 1
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 2
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 3
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 ÖBOs affärsm
ål
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Ledare
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Hemvändare i
sin egen stad
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 7
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 8
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Ny form i Ör
nsköldsparkens bostäder
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 101 nya bost
äder på Eyrafältet
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 ÖBO sålde 84
9 bostäder
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Följ med på
en lärorik reseberättelse
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sextiotalet
kvar i Varberga
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Stadsplaneri
ng i Holland
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Miljöpris 1
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Pärllöken -
klimatsmartast hittills
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Miljöpris 2
- Våra klimatmål
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Miljöpris 3
- Ryttaren i strama energityglar
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Med vind i e
len
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Kllimatsnäll
t ljus i Baronbackarna
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Engagemang f
ör nytta och nöje - O Helga Natt
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Här kryllar
det av schyssta medspelare
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sångglädje i
storformat
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Bra betyg -
Välkänt varumärke
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 ÖBO på webbe
n
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Kulturbroar
i Garphyttan
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 27
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 28
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Så fick Tybb
le en kvarterskrog med kvalitet Daniel Hannason har tillsammans med sin far Sabri skapat en kvalitetskrog i Tybble. Så fick Tybble en kvarterskrog med kvalitet I februari har familjen Hannason haft Tybble restaurang i sexton år. Fast egentligen är den nuvarande restaurangen endast tre år, eftersom den genomgått en radikal förvandling från en rätt nedgången krog till en kvartersrestaurang med kvalitet i fokus. – Antingen säljer vi, eller också bygger vi om från grunden och satsar på hög kvalitet, förklarade Daniel Hannason för sin far Sabri för drygt tre år sedan. Sabri Hannason var inte alls pigg på att sälja krogen och då återstod alltså en omfattande renovering av lokalerna och en helt ny inriktning på matsidan, med ny meny och ny kock. – Vi blåste ut allt, det var bara betongen kvar. Det var många som undrade hur vi vågade satsa så mycket pengar på något så osäkert. Men Tybble är en bra stadsdel. Här bor många människor och det är nära till universitetet. Förutsättningarna fanns, säger Daniel Hannason. I DAG ÄR Restaurang Tybble en krog med nöjda gäster, åtminstone om man får tro Daniel Hannason. – Det viktigaste för en restaurang är att man har nöjda kunder. Då kommer de tillbaka och då berättar de för andra. I dag har vår restaurang ett helt annat rykte än tidigare, säger han. Många studenter är stamgäster. En gång i månaden ordnas en pubkväll just för studenter och då brukar restaurangen vara fylld av 50-60 gäster från universitetet. Förutom Daniel och pappa Sabri jobbar även lillebror Andreas på restaurangen. Lillasyster Daniella, som studerar på universitetet, rycker också in emellanåt. Dessutom finns fyra anställda. RESTAURANG TYBBLE har öppet alla dagar. På vardagar öppnar man kl 11.00 och stänger 23.00. På fredagar och lördagar stängs krogen vid midnatt och på söndagar kl 22.00. Daniel Hannason är väldigt nöjd med att ha ÖBO som hyresvärd. – De var jättepositiva till vår ombyggnad och var till stor hjälp under hela arbetet. Jag tycker att vi har ett mycket gott samarbete och det har aldrig varit några som helst problem. Vi är nog själva lätta att ha att göra med, så då blir det väl inte heller några konflikter, säger Daniel Hannason. Familjen Hannason är syrianer och kom till Sverige från Turkiet 1975. Daniel är dock född i Sverige. Han bor tillsammans med sin fru och två små barn i Brickeberg. VAD REKOMMENDERAR då Daniel Hannason till en krävande gäst? – Grillad oxfilé. Och till det en Amarone, eller om man tycker att det vinet är för dyrt går det bra med en Ripasso. Föredrar man en pizza föreslår jag Alla diarola, med salami, parmaskinka, ruccola och en del annat gott, säger han. I framtiden kan han tänka sig att öppna restaurang inne i Örebro city, även om han inser att konkurrensen där är stenhård. Flamberade rätter tillhörde inte krogens meny tidigare, men i dag är ingenting främmande för köket i Tybble restaurang. ÖrebroBostäders årsredovisning 2010 29
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Året i korth
et 2010
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 ÖBO i siffro
r
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Förvaltnings
berättelse
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 33
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 34
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Resultaträkn
ing
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Noter till r
esultaträkning
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 37
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 38
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 39
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Kassaflödesa
nalys
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Förslag till
vinstdisposition
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Revisionberä
ttelse och granskningsrapport
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Redovisning
enligt IAS och IFRS
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Flerårsövers
ikt
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Värdering av
fastighetsbeståndet
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Fastighetsbe
ståndet, tabell
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 47
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 ÖBO styrelse
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Organisation
en
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Kartor
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 51
Årsredovisning Örebrobostäder AB 2010 Sida 52