Produktkatalog Foodservice 1
Vete/Råg DURUMVETEMJÖL 142055 – Säck 10 kg DURUM
SEMOLINA HALVGROVT 141990 – Säck 10 kg DINKELVETEMJÖL SIKTAT 140019 – Säck 10 kg Ingredienser Durumvetemjöl. Durumvetemjöl. Dinkelvetemjöl, maltmjöl av vete, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra). Egenskaper Fint vetemjöl av durumvete. Durum företrädelsevis odlat i Europa. Ett halvgrovt vetemjöl av Durum. Siktat mjöl från dinkelvete, även kallat speltvete. Spannmål med mycket karakteristisk smak har anor från stenåldern och var en gång det viktigaste för brödtillverkning i södra Europa. DINKELVETEMJÖL FULLKORN 140199 – Säck 25 kg Fullkornsmjöl av dinkelvete. Finmalet fullkornsmjöl från dinkelvete, även kallat speltvete. Spannmålet har anor från stenåldern och var en gång det viktigaste för brödtillverkning i södra Europa. STORA DINKELFLINGOR 141713 – Säck 10 kg VETEEFTERMJÖL 142033 – Säck 10 kg VETEFLINGOR SPECIAL 140462 – Säck 20 kg Rågmjöl OBLANDAD RÅGSIKT 141787 – Säck 10 kg RÅGMJÖL FINT 142026 – Säck 10 kg RÅGMJÖL GROVT 142061 – Säck 10 kg RÅGMJÖL STENMALET 141466 – Säck 25 kg SPORTMJÖL RÅG 142054 – Säck 10 kg Dinkelflingor. Dinkelflingor är tillverkade av ångpreparerade valsade och torkade speltkärnor. Tjocklek mellan 0,8 och 1,2 mm. Vetemjöl. Veteflingor. Ett mörkt siktat vetemjöl med hög kostfiberhalt. Veteeftermjöl representerar mjölet närmast skalet. Vete ångprepareras och valsas till flingor. 100 % fullkorn. Ingredienser Siktat rågmjöl, maltmjöl av korn. Fullkornsmjöl av råg, maltmjöl av korn. Egenskaper Ljust siktat mjöl av enbart råg. Finmalet fullkornsmjöl av råg som innehåller kärna, skal och grodd. Användningsområden För inblandning i italienska brödtyper så som lantbröd, ciabatta, foccacia och till pasta. Kyl- och frysbröd, fiberrikt bröd, kaffebröd, vitt matbröd, baguetter och frukostbröd. Kyl- och frysbröd, fiberrikt bröd, kaffebröd, vitt matbröd, baguetter och frukostbröd. Kyl- och frysbröd, fiberrikt bröd, kaffebröd, vitt matbröd, baguetter och frukostbröd. Kyl- och frysbröd, fiberrikt bröd, kaffebröd, vitt matbröd, baguetter och frukostbröd. Ökar vattenupptagningen i degen, ger fylligare smak och arom, samt höjer kostfiberhalten. Som dekoration och inblandning i bröd samt i frukostprodukter. Användningsområden Surdegsframställning och skållning, samt inblandning till grovt matbröd och kavring. Surdegsframställning, skållning och grovt matbröd. Fullkornsmjöl av råg, maltmjöl av korn. Grovmalet fullkornsmjöl av råg som innehåller kärna, skal och grodd. Fullkornsmjöl av råg. Mellangrovt, fullkornsmjöl av råg malt på stenkvarn. Innehåller kärna, skal och grodd. Fiberrikt rågmjöl. Krossad råg med mjölet delvis bortsiktat. Surdegsframställning, skållning och grovt matbröd. Surdegsframställning, skållning och grovt matbröd. Skaldelarna genomblöts lätt varför det är bra och bekvämt vid bakning av bröd med grovt inslag. Är också bra som dekoration på brödet. Produktsammansättningen kan ändras. Läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen. www.cerealiafoodservice.se *Spannmål som innehåller gluten, ** Nötter (Nötter, mandel), ***Svaveldioxid och sulfit i konc > 10 mg/kg Nord Mills/Kolonial 23 Mjöl & Bakning