KonferensVärlden 1
KonferensVärlden Mötesnytt med en touch av jul
KonferensVärlden Konferens i fjällhöga nord
KonferensVärlden Ljuvliga möten vid julbordet
KonferensVärlden Bastuspecial – lär dig allt och l
ite till
KonferensVärlden Meet & Greet och andra event 2023
Mat & Dryck TILLVÄGAGÅNGSÄTT Rostad rödbeta • 400
GR RÖDBETOR Sätt ugnen på 225 grader. Lägg betorna med skal i en ugnsfast form, häll på rapsolja och salt. Baka i ugnen tills betorna är mjuka. Lägg folie över formen och låt stå i 15 minuter. Dra av skalet och dela upp rödbetorna i kuber. Potatiskaka • 1 KG POTATIS • 2 DL GRÄDDE • 4 ST ÄGG • 2 KVISTAR TIMJAN • 100 GR PARMESAN Sätt ugnen på 150 grader. Riv potatis och parmesan på rivjärnet, grova sidan. Mixa grädde, ägg och timjan med stavmixer. Sila genom finmaskig sil. Blanda potatisen och parmesanen med äggoch gräddblandningen. Salta och peppra. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten. Häll i potatisblandningen. Baka i ugnen tills innertemperaturen är 96 grader, cirka 1h. Låt vila. Skär sen upp i 3 cm kuber. Knistad Herrgård Svenskt höstlamm Ett recept av köksmästare Christoffer Beijbom Serveras med kantareller, rostade rödbetor, smörad lammsky, persiljemajonnäs, potatiskaka och friterad grönkål Lammrostbiff • 1 KG LAMMROSTBIFF • 2 KVISTAR ROSMARIN • 2 KLYFTOR VITLÖK Torka av köttet med papper. Salta och peppra. Stek i stekpanna på hög värme tills ena sidan blivit gyllenbrun. Vänd på köttet. Klicka i smör. Sänk värmen lite. Tillsätt rosmarin och vitlök. Ös köttet med smöret. Stek i 4 minuter. Ta upp köttet och lägg i en form. Baka klart i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen nått 54 grader. Låt köttet vila. Lammsky • 3 DL LAMMFOND • 2 DL PORTVIN • 2 DL VATTEN • 100 GR SMÖR Häll portvinet i samma stekpanna som köttet. Reducera till hälften. Slå på lammfond och vatten, koka ihop. Sila. Mixa lammskyn med smör med hjälp av en stavmixer. INKÖPSLISTA RECEPT FÖR 4 PERSONER 1 KG SVENSK LAMMROSTBIFF 200 GR KANTARELLER 400 GR RÖDBETOR (KRAVMÄRKTA) 4 KVISTAR ROSMARIN 3 DL LAMMFOND 2 DL PORTVIN 1 KRUKA PERSILJA 5 ST ÄGG 2 MSK VINÄGER 2 MSK DIJONSENAP 5 DL RAPSOLJA 1 KG POTATIS 2 DL GRÄDDE 100 GR PARMESAN 2 KVISTAR TIMJAN 300 GR GRÖNKÅL 200 GR SMÖR SALT PEPPAR Persiljemajonnäs • 1 ÄGG • 2 MSK VINÄGER • 2 MSK DIJONSENAP • ½ KRUKA PERSILJA • 3 DL RAPSOLJA Lägg ägg, vinäger, dijonsenap, hackad persilja i en hög bunke. Mixa med stavmixer tills allt är en jämn smet. Fortsätt mixa och häll nu ner oljan i en jämn stråle. Smaka av. Häll upp majonnäsen i en spritspåse. Friterad grönkål • 300 GR GRÖNKÅL Häll upp olja i en kastrull (alt. fritös). Hetta upp till 180 grader. Dra av kålen från stammen. Lägg sedan ner den i den varma oljan. Fritera tills kålen blir krispig, lägg upp den på papper så oljan rinner av. Kantareller • 200 GR KANTARELLER Stek kantarellerna i stekpanna på högvärme i 5 minuter tills vattnet reducerats bort. Lägg i en klick smör. Sänk temperaturen något. Stek tills kantarellerna är gyllenbruna. Salta. LÄGG UPP Ta fram önskad tallrik. Klicka 3 klickar persiljemajonnäs på tallriken. Lägg en bit av potatiskakan på varje klick. Lägg kantareller och betor i mitten. Skiva upp köttet och placera det på betorna och kantarellerna. Häll lammsky över köttet och strö över den friterade grönkålen. 59