NG Sthlm 1
H ar du ett barskåp hemma, eller någon annan plat
s där du förvarar dryck som inte ska drickas upp på en gång? Är du en hamstrare, eller köper du samma dag som du ska konsumera det? Vi bad några kändisar visa upp sina barskåp för oss varpå Hampus Thunholm, Sveriges bästa bartender 2019, fick lämna sin feedback på innehållet. NADIA KANDIL är modeoraklet som dessutom utgör en tredjedel av podden Det Skaver. Hon vann dessutom Nöjesguidens pris för Årets Nöjesförbättrare 2019. Vad dricker du helst själv? – Dirty martini eller naturvin, så bajsnödig. Vad har du alltid hemma? – Det här är det som blev över efter min 30-årsfest för två år sedan, haha. Ska jag vara helt ärlig har jag typ aldrig alkohol hemma. Hur ofta fyller du på ditt barskåp? – Aldrig, jag dricker ute lol. Du får oväntat besök, Paris Hilton ringer faktiskt på dörren. Vad bjuder du på? – Jag bjuder inte på någonting, släpper inte in henne för att det as per usual är stökigt hemma och tomt i både kyl- och ”barskåp”. Tar med henne i en taxi till Tjoget istället och låter Bergman bjuda på drajjor. Hampus kommentar: Oj, första intrycket blir ändå lite efterfest skulle jag säga, men det är ju bland det bästa som finns! Här har man ju alla chanser i världen för att gå till nästa nivå och ett enkelt sätt att göra det på är att börja om från början. Om man känner att man inte vill ha värdens största barskåp så hade jag valt en tequila och vodka av högre kvalitet. Drinktips: Vi drar till med drinken Paloma 5 cl tequila 3 cl pinkgrape 2cl lime 2 cl agave Soda Bygg allt i ett glas PER SCHLINGMANN är politikern och pr-konsulten som dessutom extraknäcker som författare. Hans senaste bok Familjen Morelli skrevs tillsammans med krögaren Karl Ljung och beskrivs som en gastronomisk feelgoodroman. Som om det inte vore nog är Schlingmann också aktuell med en egen gin. Vad dricker du helst själv? – Kalla mig alldrickare, men älskar ginbaserade drinkar och i tilltagande utsträckning vermouthbaserade drinkar, inte minst olika former av spritz. Vad har du alltid hemma? – På ginfronten: Hellström, Smoky och Hendricks. I övrigt standardsortimentet och alltid grappa och blended whisky. Hur ofta fyller du på ditt barskåp? – Precorona skedde det alltid i samband med mitt resande, nu sker det mer sällan. Men när reserverna tar slut så är det bara att fylla på, använder mig rätt ofta av beställningssortimentet. Du får oväntat besök, Paris Hilton ringer faktiskt på dörren. Vad bjuder du på? – Naturligtvis en Smoky Paloma. Baserad på den rökiga ginen som jag utvecklat tillsammans med mina vänner Karl Ljung och Lili Assefa. Drinken är enkel att tillaga och fantastiskt fräsch: smoky, pink grape soda och limejuice. Den kommer Paris att älska. Hampus kommentar: Wow, cocktailnörd eller hipster? Eller det kanske är samma? Min första tanke är att här har vi en som har gjort sin research och lyssnat på vad bartendern har sagt om vad man ska hemma, det är fan bättre än mitt eget. Mitt tips är att köpa boken Cocktail Codex av Alex Day och börja gå igenom flaskorna som står på hyllan. Drinktips: Tommys Margarita på Bruxo för det är en av mina favoritdrinkar. 6cl mescal 3 cl lime 2 cl agave Skaka och dumpa & njut NR 10, 2020 | NÖJESGUIDEN 45