Buffé 1
Buffé MELODI 1 Dryckerna som förtjänar en stund i
rampljuset: läskande bål, friska drinkar och en surprise
Buffé MELODI 2 Något friterat, något krämigt, någo
t krispigt, något salt och något sött. Nu snacksar vi lo
SNACKS RÖDBETSHUMMUS MED LIBACHIPS 4 PERSONER / 3
0 MIN INGREDIENSER 2 libabröd 1 msk finhackad dill 1 förp kokta kikärtor 380 g 1 liten rödbeta 2 msk ljus tahini 1 skalad vitlöksklyfta ½ tsk malen spiskummin 2 msk färskpressad citronjuice 1 dl matyoghurt (10 %) olivolja flingsalt dill att toppa med GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 °C. Pensla libabröden med 2 msk olja och strö över dill och ½ tsk flingsalt. Skär i trekanter och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 5–10 minuter. Låt svalna. 2. Häll av och skölj kikärtorna, låt rinna av. Skala och riv rödbetan fint. Mixa kikärtor och rödbeta med tahini, vitlök, spiskummin, citronjuice och 1 dl olivolja till en slät kräm. Tillsätt ev lite vatten. Smaka av med salt. 3. Varva hummus och yoghurt i en skål och rör runt. Ringla över olivolja och toppa med dill. Servera med libachipsen. TIPS! Istället för libabröd kan du även använda pitabröd eller tortillabröd och rosta till chips. Välj ett växtbaserat alternativ till yoghurt för att göra en vegansk variant av rödbetshummusen. MOZZARELLA STICKS, FRASIGA LÖKRINGAR OCH FRITERADE OLIVER 8 PERSONER / 45 MIN INGREDIENSER 400 g fast mozzarella utan lag 2 gula lökar 20 gröna oliver, med eller utan kärna 2 dl vetemjöl 1 tsk paprikapulver 1 krm cayennepeppar 2 uppvispade ägg 1 ½ dl gräddfil ½ dl majonnäs ½ tsk torkad dill ½ tsk torkad persilja ½ tsk torkad gräslök 1 krm vitlökspulver ½ msk vitvinsvinäger ½ tsk salt chips och skurna grönsaker t ex morot, gurka, blomkål eller selleri till servering GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla ingredienser. Smaka av och ställ gärna i kylen minst 10 minuter. 2. Servera dippen med chips och grönsaksstavar. TIPS! Vill du göra vegansk ranchdipp? Välj ett växtbaserat alternativ till gräddfil och en äggfri majonnäs. 18 BUFFÉ #02/2022 ca 4 dl panko 1 ½ liter frityrolja flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Skär mozzarellan i stavar, ca 1 ½ cm tjocka. Skala och skär löken i ca ½ cm tjocka skivor, separera ringarna. Häll av oliverna. Blanda mjölet med paprikapulver och cayenne. 2. Vänd mozzarella, lökringar och oliver i mjölblandningen, sedan ägg och sist panko. Se till att de blir ordentligt täckta. 3. Värm oljan till 180 °C. Fritera allt i omgångar tills det är gyllene. Fritera inte osten för länge då den kan spricka och smälta ut. 4. Lägg på ett ugnsgaller med plåt under så att oljan droppar av. Strö över salt och servera direkt, gärna med majonnäs. TIPS! Paneringen fäster bättre om löken, oliverna och mozzarellan är lite fuktiga. Fritera i förväg och lägg på ugnsgaller och värm i 175 °C i 5–10 minuter vid servering. RANCHDIPP 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER
Buffé MELODI 3 Välkommen till tacohimlen – här fin
ns allt som varje tacoälskare någonsin kunnat drömma om.
Buffé MELODI 4 Varning för brain freeze när vi duk
ar upp allt från snickersmilkshake till en vild marängsv