Buffé 1
Buffé MELODI 1 Dryckerna som förtjänar en stund i
rampljuset: läskande bål, friska drinkar och en surprise
Buffé MELODI 2 Något friterat, något krämigt, någo
t krispigt, något salt och något sött. Nu snacksar vi lo
Buffé MELODI 3 Välkommen till tacohimlen – här fin
ns allt som varje tacoälskare någonsin kunnat drömma om.
Buffé MELODI 4 Varning för brain freeze när vi duk
ar upp allt från snickersmilkshake till en vild marängsv
GLASS GLASSANDWICH CA 8 STYCKEN / ÖVER 60 MIN ING
REDIENSER ca 1 liter valfri glass 100 g smält mörk choklad strössel eller hackade nötter Kakor 150 g rumsvarmt smör 1 ½ dl strösocker 3 ¼ dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 2 små ägg GÖR SÅ HÄR 1. Kakor: Rör ihop smör och socker. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smör- och sockerblandningen. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt äggen och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg i plastfolie i kylen 1 timme. 2. Sätt ugnen på 175 °C. Kavla ut degen till en ca 3 mm tjock platta på mjölad bänk. Stansa ut rundlar 7–8 cm i diameter och lägg på två bakpappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna helt. 3. Lägg en kula glass mellan två kakor och pressa försiktigt ihop. Doppa halva sandwichen i smält choklad och strö på strössel eller nötter. VANILJGLASS UTAN GLASSMASKIN CA 1 LITER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g GÖR SÅ HÄR 1. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna och lägg i en bunke med grädden. Vispa grädden. Vänd ner kondenserad mjölk och häll i en form som rymmer ca 1 ½ liter. Ställ i frysen minst 6 timmar. 2. Ta fram glassen ca 10 minuter före servering. Servera gärna i våffla med valfria toppings. TIPS! Vill du smaksätta din glass med annat än vanilj? Prova att byta ut vaniljstången mot 4 msk kakao eller 250 g mosade bär. 32 BUFFÉ #02/2022