Buffé 1
Buffé MELODI 1 Dryckerna som förtjänar en stund i
rampljuset: läskande bål, friska drinkar och en surprise
Buffé MELODI 2 Något friterat, något krämigt, någo
t krispigt, något salt och något sött. Nu snacksar vi lo
Buffé MELODI 3 Välkommen till tacohimlen – här fin
ns allt som varje tacoälskare någonsin kunnat drömma om.
Buffé MELODI 4 Varning för brain freeze när vi duk
ar upp allt från snickersmilkshake till en vild marängsv
MUSIKFESTENS RESTER Da capo Kändes det som att fe
sten tog slut lite väl fort? Misströsta inte, kvällens tacobuffé smakar lika fantastiskt i en härligt ostig tacopaj dagen efter! RECEPT SOFIA NILSSON MATSTYLING CHARLOTTA NORLÉN SET DESIGN DENNIS VALENCIA FOTO LOUISE PALMBERG TACOPAJ 4–6 PERSONER / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 1 förp färdig pajdeg 250 g 500 g tacokryddad stekt kyckling eller färs 2 dl majskorn 1 strimlad grön paprika 4 dl crème fraiche 1 ½ dl riven ost gräddfil till servering GÖR SÅ HÄR 1. Tryck ut pajskalet i en form ca 26 cm i diameter och nagga botten. Ställ i kylen 30 minuter. 2. Sätt ugnen på 225 °C. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Sänk temperaturen i ugnen till 200 °C. TIPS! Har du nachochips och färska grönsaker kvar från tacokvällen? Toppa gärna pajen med smulade chips och servera med sallad. 3. Blanda kycklingen med majs, paprika och crème fraiche och bred ut i pajskalet. Strö över osten. 4. Grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen eller tills den fått fin färg. Låt gärna vila 15 minuter innan servering. Klicka på gräddfil. Bara våra bästa stammisar (som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad) får Buffé – inspiration och matlust för vardag och fest. Ansvarig utgivare Anders Svensson Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 9–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Johan Lindberg Tf ansvarig redaktör Liv Bossuyt Redaktör Agnes Regell Digital redaktör Josefine Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofia Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Krister Ragnarsson Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf Tävlingen är på paus och tillbaka i Buffé #03. Rätt svar från #01: 1. Ost 2. Varmrökt sidfläsk 3. Antocyanin Buffé #03 kommer 17–18 mars. 39 BUFFÉ #02/2022