Buffé 1
LEDARE Nuuuuu äter vi! Det är väldigt svårt att i
nte sugas med i det spektakulära, glittriga och sprakande evenemang som under fem i övrigt ganska tröstlösa svenska vinterveckor både ton- och smaksätter tillvaron. KANSKE VAR DET för att jag också hade två bröder. Eventuellt för att även jag på den tiden var både frikyrklig och välkammad. Möjligen var det för att det dansmove de gjorde med händerna var så lätt att efterhärma för en utan rytmkänsla. Eller så var det helt enkelt för att låttiteln lät så cool i sin hittepåengelska. Oavsett anledning så skakade de tre kulört klädda, hårfagra mormonbröderna i gyllene skor om mitt sexåriga jag i grunden. Diggi-loo diggi-ley med Herreys var i någon vecka vintern 1984 allt jag ville och kunde tänka på. När min son trettiofem år senare som sexåring hörde och såg Arvingarna sjunga I do och utantill lärde sig både text och danssteg (nåväl) samma kväll blev det ett nästan kusligt exempel på hur allt liksom går på repeat. EN GAMMAL SANNING som jag gillar är den om att man inte ska ha idoler som är yngre än en själv. Delvis därför har jag svårt att gå i 1984-spinn över ett bidrag från Eric Saade eller Anna Bergendahl i Melodifestivalen i dag. Men likafullt är det väldigt svårt att inte sugas med i det spektakulära, glittriga och sprakande evenemang som under fem i övrigt ganska tröstlösa svenska vinterveckor både ton- och smaksätter tillvaron. FÖR ATT GÖRA årets upplaga ännu mer minnesvärd har vi i det här specialnumret av Buff é tagit fram recept som kommer generera mer än en tonartshöjning hemma i de svenska soff orna de närmaste veckorna. Från fördrinken via tacon till glassen och dagen eftermaten. För även om jag älskar tryggheten i att Melodifestivalen alltid återkommer – hur mycket det än kan kännas som att historien upprepar sig – är jag glad att utvecklingen i köket går framåt. Och att det fi nns nya alternativ till de inlagda päronen med smält After Eight som ackompanjerade Herreys. Trevlig läsning! Johan Lindberg, redaktionschef 3 BUFFÉ #02/2022
Buffé MELODI 1 Dryckerna som förtjänar en stund i
rampljuset: läskande bål, friska drinkar och en surprise
Buffé MELODI 2 Något friterat, något krämigt, någo
t krispigt, något salt och något sött. Nu snacksar vi lo
Buffé MELODI 3 Välkommen till tacohimlen – här fin
ns allt som varje tacoälskare någonsin kunnat drömma om.
Buffé MELODI 4 Varning för brain freeze när vi duk
ar upp allt från snickersmilkshake till en vild marängsv