Bumsen 1
En stunds avkoppling för våra motorcyklar är väl
inte fel? MÄTT MAGE GAV LÄGRE TAKHÖJD Gavia bjöd på väder värt en första advent. De serverar vacker och mycket smakriktig mat på Gran Paradis. andra juni ringde väckarklockan. Nu var det dags. Stadig frukost, på med stället, ner med tandborsten i packningen, adjö till familjen, upp på hojen och så var man iväg. Jag startade i Göteborg och vi strålade samman i Helsingborg där Björn och nytillskottTomas huserar. Thomas hade kört ner från Mariestad kvällen innan. Efter lite däckspark, kaffe och intercom-synk ”hallåhallåhördumignuhallå-ja-nejjonu” och en till kaffe kom vi iväg. Vi valde Öresundsbron ner mot Rødby för färja mot Puttgarten, vidare genom Tyskland ner mot Hamburg och Altona där tåget tar oss vidare. Vi hann med ett besök på Louis i Hamburg för inköp av lite måstehagrejer och fick i oss en SiS Kebap på uteservering Köz Urfa med hojarna i sikte i väntan på lastning. Påkörningen är lite av en utmaning med mina 190 centimeter, hög sadel och en mage full av turkisk mat pressad mot tankväskan. Här får du göra sig så låg du kan om du inte vill slå hjälmen i balkarna på vagnens tak men tar du det lugnt så går det bra. Väl i hytten plockade Björn fram varsin ”Sunshine DIPA”, nybryggd från hans eget bryggeri. Den satt som en packboxljummen smäck och fick oss att somna in utan problem. Lördag morgon, efter en natt med varierad sömnkvalitet var vi framme i Innsbruck, hojarna avlastade, nysynkad intercom och delad GPS-rutt - Nu börjar det roliga! Vi hade bokat in oss på ett hotell vi blivit rekommenderade i Campitello Vad kan vara godare som ”P-öl” på tåget än polarns egna bryggeris dubbel-IPA? 45