Trangia catalog 2007 1
and cooking instructions. The chefs then have a f
urther hour to prepare the meal, which must be enough to feed four people. An important element in the competition is that it must be possible for ordinary outdoor folk to use the recipes. One of the winning recipes was fricassee of hare with herb and goat cheese polenta partnered by game medallions with air-dried ham. This was served with a garniture of mushrooms, dill and root vegetables. Held in all weathers, the competition is not for wimps. So far, conditions have varied from -35°C to a rainy +2°C. However, the weather (good or bad) and the equipment (definitely good – a Trangia stove system) are the same for all competitors. Årets Stormkock är en tävling som avgörs i Hemavan, Lappland, varje år i januari. Tio professionella kockar tävlar på varsitt stormkök från Trangia. Råvarorna är lokala och det kan vara allt från lufttorkad skinka till getost. En timme får de på sig för att komponera maträtten och sätta ihop sitt recept, samt arbetsbeskrivning. Därefter har de ytterligare en timme på sig för att laga maträtten, som skall räcka till fyra personer. En viktig del i tävlingen är att de recept som skapas skall kunna användas av vanligt friluftsfolk. Ett av de vinnande recepten var frikassé på hare med örtoch getostpolenta, små viltbiffar med lufttorkad skinka. Till detta serverades garnityr av svamp, dill och rotfrukter. 12 Tävlingen är ingenting för veklingar då den genomförs oavsett väder. Hittills har det varierat mellan -35°C upp till +2°C och regn. Rättvis är den också eftersom vädret (bra eller dåligt) och utrustningen (Trangiakök) är desamma för alla deltagare. För mer information om Årets Stormkock kontakta sam.hedman@telia.com “Outdoor Chef of the Year” is a competition held every January in Hemavan, Lappland. It involves ten professional chefs, each with a Trangia windproof stove system. The ingredients are local and can include anything from air-dried ham to goat cheese. One hour is allowed to work out a menu and put together recipes For more information about “Outdoor Chef of the Year”, pleace contact sam.hedman@telia.com Der Wettbewerb „Årets Stormkock“ (Sturmkoch des Jahres) findet jedes Jahr im Januar in Hemavan, Lappland, statt. Zehn professionelle Köche messen ihre Künste mit je einem Sturmkocher von Trangia. Als Rohwaren dienen lokale Erzeugnisse, alles von luftgetrocknetem Schinken bis zu Ziegenkäse. Jeder Teilnehmer hat eine Stunde Zeit, ein Gericht zu komponieren und ein Rezept sowie eine Arbeitsbeschreibung zusammenzustellen. Nach einer weiteren Stunde muss das Gericht für vier Personen fertig zubereitet sein. Ein wichtiges Wettbewerbsprinzip ist,