Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnytt
Svensk Jakt Rådjursjakt
Svensk Jakt Forskning för jägare
Svensk Jakt Inför valet
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Troféer - Råbock
Svensk Jakt Troféer - Volymmätning
Svensk Jakt Test: Eluppvärmda västar
Svensk Jakt Vildsvinssmitta
Svensk Jakt Hitta bockpasset
Svensk Jakt Björnjakt
Svensk Jakt Björntroféer
Svensk Jakt Någonstans att jaga
Svensk Jakt Filmfavoriter
Svensk Jakt Duellen: Stål- eller blyhagel
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Jakthunden
Svensk Jakt Jaktens yrken
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälge
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt augusti
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på www.svenskjakt.se och www.vilt
mat.nu « Domaine Wines presenterar VINTIPS till det vilda NY SUPERTOSCANARE FRÅN ECOVISTA Vinet görs huvudsakligen av hand plockade ekologiska sangiovese-druvor och lagras på gamla fat av Limousin-ek. För att ge ett mjukare avslut används en del merlot. GRAVAT TJÄDERBRÖST Med rårörda blåbär, valnötter och kräm på västerbottenost. 1–2 tjäderbröst Gravningsmix 3 msk salt 2 msk socker 1 msk vitpeppar, grovkrossad 2 msk finhackad persilja 1 tsk grovt krossade enbär, gärna gröna enbär från skogen Ev 1 msk gin eller konjak Blanda alla ingredienser till gravningsmixen och gnid in den i köttet. Lägg i en plastpåse. Låt ligga 2–3 dygn i kylen och vänd då och då under gravningen. Använd gärna färska gröna enbär som är mjukare och mildare i smaken än de torkade mörka bären. Rårörda blåbär 2 dl blåbär 0,5 dl strösocker 1 kanelstång Blanda alla ingredienser och låt stå i kyl under natten. Spara några hela blåbär att strö över som dekoration. Saltrostade valnötter Sätt ugnen på 150 grader, lägg valnötterna i en form och salta. Rosta i ugn 150 grader i cirka 15 minuter. Rör då och då så att nötterna inte bränner fast på undersidan. SVENSK JAKT Nr 8 2018 Kräm på Västerbottenost 100 g västerbottenost 1 dl grädde 2 äggulor 2 dl rapsolja Riv osten fint. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och rör genast i osten så att den smälter helt. Låt blandningen svalna. Lägg två äggulor och ostblandningen i behållaren till en stavmixer. Kör igång mixern och häll sakta i oljan. Krämen blir tjock, blank och alldeles sagolikt god. Om krämen blir för tjock, ha i lite vatten, om den är för lös mata med mer rapsolja. Servering: Lägg gärna det färdiggravade köttet i frysen några timmar innan du skär upp det med vass kniv. Det är lättare att skära köttet i tunna skivor när det är halvfruset. Lägg upp på fat, strö över nötter, ringla på rårörda blåbär, spritsa ut lite Västerbottenkräm och strö gärna på lite ruccolablad. TIPS OM GRAVNING Var extra noggrann med hygienen när du gravar. Tvätta händerna noga, använd rena bunkar och skålar, förvara i kylen. Ecovista är fylligt och smakrikt med toner av mörka bär, fat, plommon, örter och choklad. 2016 var ett utmärkt år i Toscana och gav viner med intensiv doft och djup färg. Prova gärna till: Pappardelle-pasta med en kraftig, örtig tomatsås och kryddiga älgfärs-köttbullar. 109 kr FYND! DVPE 2018-04 BOXTOPPEN 2018-02 CORTE DALL’ ECOVISTA TOSCANA 2016 Varunr 74059. 13,5% vol. Beställ i din butik eller på systembolaget.se WWW.DOMAINEWINES.SE Hälften av alla som drunknar har alkohol i blodet. 135 BESTÄLL I DIN BUTIK ELLER PÅ SYSTEMBOLAGET.SE
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer