Omtanke 1
RECEPT Den goda hösten Samtidigt som regn och rus
k drar in kommer också den stora skördetiden, med alla goda och mustiga smaker. Recepten kommer från arla.se Kantarellsoppa med syrad grädde Kantarellsoppa med massor av svamp! Bjud vännerna på en lyxig och härligt värmande kantarellsoppa som kommer att göra succé. Antal portioner: 4 1 liter färska kantareller 1 gul lök 5 msk Arla Svenskt Smör 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 7 dl vatten 1 1/2 msk kantarellfond 3 dl Arla Köket syrad grädde lätt 15% 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Rensa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ¾ svamp i 3 msk smör i en stor kastrull. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka ca 2 min. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min. Häll ner syrad grädden. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät. Fräs resterande svamp i resten av smöret. Toppa soppan med stekt svamp och lite klippt krasse. Servera gärna med ostsmörgås. Ostpaj med Svecia En klassisk ostpaj med smör i degen och smakrik lagrad Svecia i fyllningen. Vår goda ostpaj passar både som ensamrätt och på buffébordet. Antal portioner 6 port Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g Arla Svenskt Smör 2 msk vatten Fyllning: 150 g Arla Svecia 2 ägg 2 dl Arla mjölk 2 krm salt 1/2 krm peppar Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i sex portionsformar, ca 10 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalen och förgrädda i mitten av ugnen 10 min. Riv osten. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt osten och blanda väl. Häll fyllningen i pajskalen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. www.ssil.se | 61