Buffé JANUARI Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé BANG, BANG SICHUAN Köket från den kinesiska
provinsen liknar inget annat! Inspireras av 8 smakrika r
Buffé MAT FÖR HELA VECKAN Skralt i kassan efter vi
nterns ledighet? Lösningen stavas goda, prisvärda grytor
STORKOK TOMAT- OCH KOKOSGRYTA MED GRÖNKÅL 8 PERSO
NER / 30 MIN INGREDIENSER TIPS! Istället för grönkål går det fint att använda bladspenat. 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 200 g grönkål, färsk eller tinad fryst 2 msk finriven ingefära 4 msk curry 2 msk tomatpuré 1 tsk sambal oelek 2 grönsaksbuljongtärningar 9 dl kokta svarta bönor eller 3 förp à 380 g 2 förp krossade tomater à 390 g 1 burk kokosmjölk 400 ml olja salt, svartpeppar kokt matvete eller havreris till servering GÖR SÅ HÄR 1. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka grönkålen. Stek lök, vitlök och ingefära i en stor stekpanna på medelvärme i 2 msk olja tills löken mjuknar. Tillsätt curry, tomatpuré, sambal oelek och buljongtärningar och fräs ytterligare några minuter. 2. Blanda ner bönor, grönkål, krossade tomater och kokosmjölk. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med matvete. 25 BUFFÉ #01/2022
Buffé GALEN I GRÖT Hög tid att förnya gröten! Vi b
juder på 6 nya sätt att servera frukostklassikern på – b
Buffé MATPIONJÄRERNA Vi besöker rökeriet Bergmans
Fisk och Vilt i Vilhelmina – en riktig delikatessdestina
Buffé ICAs EGNA SIDOR Färdigskurna grönsaker som f
örenklar i vardagen, en guide till våra egna varor, genv
Buffé SOFIAS SPANING För en extra god gofika: prov
a Sofia Nilssons kladdkakecookies.