PROFILEN > mästerkock har just avslutats i TV4. D
är är Markus Aujalay domare tillsammans med Leif Mannerström och Mischa Billing. Det har varit en bra säsong, tycker Markus Aujalay. Deltagarna förbereder sig allt bättre och är målinriktade. Han känner själv igen tävlingsinstinkten och nervositeten hos amatörerna från när han tävlade som professionell kock. – De vet att det kan förändra deras liv om de gör bra ifrån sig. I ÅR VAR han också enväldig domare i Efter stängning, korta webbsända program med dem som slagits ut ur mästerkockstävlingen. Webbprogrammet blev ett roligt komplement, tycker han. Där var stämningen intimare och det uppskattades av deltagarna. Markus Aujalays farfar föddes i Indien och flyttade till Burma. Hans pappa flyttade därifrån till Storbritannien, där Markus också bodde som liten. Han är uppväxt med både stekt strömming och indisk curry. Men han blandar inte köken. – Varför skulle jag göra det? NÄR HAN LAGAR mat hemma är favorit - rätten spagetti med köttfärssås. Klassikern går att göra god på många sätt. Markus Aujalays bästa knep är att bryna köttfärsen först så att den får mycket smak och att använda mycket grönsaker som lök, morötter och selleri. Dessutom ska såsen koka i vitt vin. I höst kommer hans tionde kokbok, där han samlar de bästa recepten från de tidigare böckerna. Den har ännu ingen titel. – Det blir ”best of”. n Det är full fart i köket inför kvällen. Alla detaljer ska vara på plats. Lönsamhet och inspiration – direkt i din inbox! Du har väl inte missat det digitala nyhetsbrevet Skog och lantbruk som kompletterar tidningen Tillväxt. Brevet fokuserar helt på frågor kring lönsamhet och inspiration. Gå in på Skog och lantbruk på handelsbanken.se och anmäl dig! 20 Tillväxt Annons190x1253.indd 1 2017-01-15 20:06 SKOG OCH LANTBRUK Digitalt nyhetsbrev Fyra nummer/år – kostnadsfritt!