Hooks 1
RECEPT Dagen innan servering 1. Koka upp ättika,
socker och vatten, tills sockret har löst upp sig. Låt svalna. Lägg i rödlöken i lagen. Låt stå över natten. 2. Koka upp vatten. Lägg i tapioka pärlorna och koka i 7 min. Häll av vattnet och pärlorna genom en sil. Skölj av pärlorna med kallt vatten. Lägg pärlorna i en låda och häll över sojan, rör om. Låt stå över natten. 3. Strimla potatisen fint. Använd gärna en matberedare med rivskiva. Lägg potatisen i kallt vatten. Värm upp frityroljan i en kastrull till 160 grader. Tänk på att ha ett lock nära till hands om oljan skulle börja brinna. Häll av vattnet från potatisen. Torka potatisen med en kökshandduk. Lägg i hälften av potatisen i oljan. Rör om potatisen med en hålslev tills den börjar få en gyllene färg. Ta upp och lägg på en pappersklädd tallrik och salta. 4. Häll sakta i tryffeloljan i majonnäsen, smaka av med salt. Råbiff med tryffelmajonnäs, picklad rödlök, sojatapioka samt potatiskrisp För 4 personer Ingredienser 190 g nötinnanlår Picklad rödlök 50 g rödlök 0,5 dl ättika 0,5 dl socker 1 dl vatten Sojatapioka 4 msk tapiokapärlor 2 dl soja Tryffelmajonnäs 100 g majonnäs 12 g vit tryffelolja Potatiskrisp 1 bakpotatis Salt Frityrolja Till servering Smörgåskrasse Samma dag som servering 5. Putsa bort senor. Om du har en köttkvarn. Dela köttet i kuber och mal genom köttkvarnen. Om du inte har en köttkvarn. Försöka att finhacka köttet så gott du kan. Portionera upp köttet i 45 grams portioner. 6. Vid servering lägger du köttet i botten av tallriken, tryck till det något. Lägg sedan sojatapioka, picklad rödlök och tryffelmajo i laget på köttet. Toppa med potatiskrisp samt smörgåskrasse. Smaklig måltid! 46