Studentmagasinet 1
S TUDENTMAGASINET JUNI-2021 Mattias, du har sagt
att du gillar tanken på att förändra världen och varför då inte börja med tallriken? —Ja, många strävar ju efter att göra bra val i sin vardag, det är lätt att känna sig liten och det är många mäktiga män som bestämmer, men faktiskt så kan du göra det mycket enkelt genom att lägga något på tallriken, som är bra för världen. fantastisk mat som faktiskt finns i Indien. Man hör ju alltid om hur mycket vegetariskt det finns i just Indien, men ändå känns det galet begränsat när det kommer till utbudet här. Hunger är den allra bästa kryddan, men också ett gott samvete och att man gör något gott för världen- det är ytterligare en krydda som gör att det smakar. Hur startade dina tankar kring att leva den veganska livsstilen fullt ut? — Jag hade ingen tanke på något alls till en början. Det började väl med en sorts klimatångest så jag startade med en köttfri måndag för att sen känna att jag ville ha en lite större utmaning. Efterhand upptäckte jag allt mer ingredienser, började läsa på mer om mat och klimat och sedan fanns liksom ingen anledning att gå tillbaka. Och det som jag haft sådan skräck över, att behöva äta tråkig mat var lyckligtvis något som jag överbevisade. 18 Du gör inte bara tidningen VEGO – berätta om dina andra projekt. — Senaste projektet är en indisk kokbok och blogg – ”Indian Enough”. Jag har ju gjort några böcker innan och detta blir den trettonde i ordningen. Mycket inspiration eller all inspo kommer från min pojkvän Aman som är från Indien. Innan vi träffades hade jag rätt dålig koll på indisk mat och baserade den på vad som finns på restaurangerna här i Sverige och från kokböcker och receptsidor. Det visade sig snart att det man ser här är en extremt liten del av all FRÅN ”INDIANENOUGH.SE Med boken vill vi försöka bjuda på så autentiskt indisk mat man kan komma här i Sverige, visa en bredd som man kanske lätt ser förbi, visa hur fantastiskt enkelt det är, samt krossa lite andra fördomar längs vägen. Ω