Studentmagasinet 1
NU BLIR DET ENKLARE ATT ÄTA FERMENTERAT Har du nå
gon gång ätit surkål? Kimchi? Fermenterade grönsaker? Faktum är att de flesta aldrig smakat äkta surkål med levande bakterier. Ändå har många hört talas om hur viktigt det är att ta hand om sin tarmflora och fylla på med snälla bakterier. Surkål och Kimchi har inte bara snälla bakterier, de har en nyttiga fibrer och under syrningen har halterna av olika vitaminer ofta ökat. Men surkål – det är ju inte gott – tror många. Trots att de inte smakat. Nu sänker vi tröskeln för dig som vill testa något som inte bara är nyttigt utan faktiskt riktigt gott. Tistelvind lanserar tre nya smaker som passar att äta som de är eller som tillbehör till många maträtter. Naturligtvis har naturligtvis vanlig surkål och Kimchi. NYHETER Kimchi Grill med Tomat, rökig paprika och Anchochili- perfekt till grillat Surkål Kebab – i Pitabrödet, till salladen, blandad med en krämig bas som tar ned syran Surkål Curry och Morot – med rivet äpple och krämig soygurt blir den en baguettefyllning GAMLINGARNA Surkål – med kummin och enbär blir en perfekt syrlig balans till husmanskost Kimchi medium och hot – bra till en poke bowl eller kryddstark mat. Veganska- Ekologiska- Aktiv bakteriekultur – Svenska råvaror Produkterna hittar du i välsorterade livsmedelsbutiker. #Tistelvindab det börjar med fairtrade! Väljer du Fairtrade-märkta produkter skapar du möjligheter till förändring. Du bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbetsoch levnadsvillkor. För vägen ut ur fattigdom går genom en hållbar handel, som leder till ekonomisk, social och miljömässig utveckling. Läs mer på fairtrade.se LETAR DU EFTER VÄXTBASERADE PÅLÄGG? Våra färskostar och pastejer är fulla med nyttig energi och gjorda på svenskodlade bönor och Fairtrade-märkta cashewnötter. Fria från konserveringsmedel, soja och gluten. Pastejen är självklart järnberikad. Och färskosten går fint att använda i matlagning och bakning. Blev du nyfiken? Läs mer på hejhuj.se