Bumsen 1
SÅSEN ÄR EN DEL AV MÅLET riktig bearnaise. Givetv
is valde vi också kött, närmare bestämt fläskfilé till vår bea. Du kan också välja vegetariska alternativ med det kom alls inte på fråga efter de nära femtio milen jag kört nära nog utan paus. Koppargrillen har funnits sedan valborgsmässoafton 1966 då den öppnade på Sundsgatan i Vänersborg och blev snart vida berömd för sin goda bearnaisesås. Källarmästare Gerhard Hagemann ägde och drev restaurangen fram till 2003 då sönerna Niclas och Andreas tog över. Så vi pratar äkta matkultur som gått i släkten även om adressen sedan uppstarten har ändrats till Hamngatan. Andreas stoltserar på motstående sida med två av sina bearnasieberikade maträtter som sekunden efter att fotot togs bars ut till ett par väntande gäster. Hur var såsen då? Rena smakfrågor är alltid lite vanskligare än hårda fakta att bedöma. Alla tycker vi olika men jag tycker absolut att kompositionen med de det möra köttet, den absolut goda bean och stekta grönsakerna var värt resan! Om bearnaisen verkligen är Sveriges godaste kan jag i ärlighetens namn inte svara på. Handen på hjärtat så trumfar nog ett trevligt möte i vänskap över våra BMW:ar all bearnaisesås jag känner till. Vill ni ha ett bra restips så är Koppargrillen absolut ett bra ställe att checka in sig på, vare sig du väljer bearnaise eller ej. § 39