Buffé 1
Klart att du ska ha något starkt till kräftorna.
Sveriges populäraste brännvinsost är ett självklart inslag på kräftkalaset. Oavsett om du väljer originalvarianten eller någon av de spännande nykomlingarna kryddade med dillbrännvin eller päroncognac kan du se fram en härligt stark smakupplevelse som värmer gott i varje sann ostälskares bröst. Morfars Brännvinsost 31 % Stark och mustig Präst ® som vi lagrat i drygt 12 månader och smaksatt med kryddigt brännvin. Morfars Brännvinsost krydd 28 % Kraftfull och fyllig kryddost med smak av kummin och nejlika. Lagrad i 12 månader och spetsad med brännvin. Morfars Brännvinsost mager 17% Lite magrare men med samma härliga styrka och brännvinston som i originalet. Morfars Brännvinsost svart 31 % Extrakryddad och extralagrad i runt 18 månader. Det här är osten för dig som uppskattar en ännu starkare smakupplevelse. Morfars Dillkryddat brännvin 31 % Ingen riktig svensk sommar utan färsk dill. Behöver vi säga att den här osten passar till kräftor? Morfars Päroncognac 31% Raffi nerad kombination av vällagrad Präst ® och härligt fruktig päroncognac. Perfekt på ostbrickan som en avslutning på kräftkalaset. Och en god ostbricka som fi nal på kalaset. Vi har plockat ut godbitarna bland tusentals dessertostar från både stora och små ostländer. Några har vi märkt med vår kvalitetsstämpel ”Falbygdens Rekommenderar”, andra säljer vi rätt och slätt som de är. Brie Le Rustique En krämig fransk vitmögelost med kraftig smak och doft som påminner om en opastöriserad ost. Le Roulé Vitlök En frisk färskost med behaglig vitlökssmak och en vacker yta dekorerad med örtkryddor. Bavaria blu Rich & Creamy Krämig ost med både vit- och blåmögel, gjord på den bästa alpmjölken. Smaken är mild och len med drag åt citron och champinjon.