Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
Hemlagat Mat för magisk sommarfest: Från svenska k
lassiker med ny twist till enkelt plock.
Hemlagat Färgstark sommarfest Kall rödbetssoppa me
d pepparrot och citron, en delikat liten sidorätt.
Hemlagat Bli en grillmästare
Hemlagat Modern självhushållning: Skörda för skaff
eriet.
/ Krusenbergsodlarnas egna recept Torkade jordgub
bar ”Hur bevarar man sommaren till vinterns mörkaste månader — man torkar den! Genom torkning koncentreras smaken.” ca 50 g / 10 min + ca 6–10 h 1 liter jordgubbar 1. Skiva jordgubbarna tunt på längden. 2. Torka dem i en svamp- eller frukttork (6–8 h). På bakplåtspapper på en plåt i ugnen går också, 50 grader i 6–10 h. Lämna ugnsluckan lite öppen. 3. Torka tills jordgubbarna är helt torra, men fortfarande är lite sega. 4. Förvara i en tättslutande glasburk. Tips! Du kan också mixa jordgubbarna till ett pulver. Inlagda torkade tomater ”Vi gör många saker av vår tomatskörd — tomatsås, ketchup, inlagda tomater. Det godaste är kanske torkade, inlagda tomater.” 4 dl / ca 20 min + 4–5 h 1 kilo tomater olivolja 1 vitlök 1. Skär tomaterna i skivor eller om de är små: dela dem i halvor. 2. Torka i ugnen på 100 grader i 4–5 h tills tomaterna är genomtorkade men fortfarande lite sega. (Är de krispiga har du torkat för länge.) Tid i ugn beror på tomaternas storlek, ugn och hur blöta tomaterna är. Använd gärna torrare tomatsorter. 3. Varva tomater med vitlöksklyftor i en glasburk och fyll på med olivolja. Håller i två månader i kylskåp. Tips! När du mumsat i dig tomaterna kan du använda oljan som är kvar som dressing. Chilihonung Örtsalt 34 Hemlagat
Hemlagat Sommardrinkar: Gurka martini, rabarberbel
lini & morotsmojito.
Hemlagat Fixa själv: Såser till grillat.
Hemlagat Så funkar det: Hemköps e-handel Hemköps F
abiola Wikström berättar.
Hemlagat Enklare att välja svenskt & lokalt
Hemlagat Baka: Sockerkakstårta