Hemlagat Aktuellt, produkter, tips, intervjuer.
Hemlagat Mat för magisk sommarfest: Från svenska k
lassiker med ny twist till enkelt plock.
Hemlagat Färgstark sommarfest Kall rödbetssoppa me
d pepparrot och citron, en delikat liten sidorätt.
Hemlagat Bli en grillmästare
Hemlagat Modern självhushållning: Skörda för skaff
eriet.
Hemlagat Sommardrinkar: Gurka martini, rabarberbel
lini & morotsmojito.
Hemlagat Fixa själv: Såser till grillat.
Rör ihop dem själv Såser till sommarens grillmat
Familjens favorit Rostad tomatsås med citron Njut av sommarens skörd av solmogna tomater. Genom att rosta dem i ugnen får de extra djup och sötma. Lök tillför nötighet och smörighet, medan citronen ger en pigg fräschör. Passar perfekt till grönsaker och kyckling. 4 port / ca 30 min 2 schalottenlökar 4 vitlöksklyftor 500 g körsbärstomater 3/4 dl olivolja 1 citron salt nymald svartpeppar 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Skala lökarna och halvera dem. Låt vitlöksklyftorna vara kvar i sina skal och lägg på en ugnsplåt, tillsammans med löken och körsbärstomater. Ringla över ungefär hälften av olivoljan. Salta. 3. Grilla i 20–30 minuter tills grönsakerna har fått lite färg. 4. Tryck ut vitlöksklyftorna ur sina skal. Mixa vitlök, lök, tomater och resten av olivoljan i en mixer. Riv i zest från citronen. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Rör om efter halva tiden. Smaka av med salt och svartpeppar. Den fräscha gröna Grön örtsås med koriander, mynta och lime En krämig, syrlig och fräsch sås som passar till sommarens grillade grönsaker. Eller varför inte till den grillade laxen? Den färska jalapeñon ger sting. Om du vill ha en mildare sås går det bra att minska på mängden chili. 4 port / ca 10 min 1/2 avokado 1 kruka koriander 1 kruka mynta 1 kruka bladpersilja 1/2 färsk jalapeño 1 lime 4 msk olivolja 1/2 msk honung salt nymald svartpeppar vatten Bråttom? Kommer middagsgästerna om fem minuter? Inga problem! Rör ihop en rökig chipotlemajonnäs på nolltid. 1. Mixa avokado, örter, jalapeño, olivolja och honung i en blender eller mixer. Krama i juicen från limen och riv i zesten. Blanda tills såsen är slät. 2. Späd med vatten tills såsen får önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Tips! Byt ut honung mot agavesirap om du vill göra örtsåsen vegansk. Maxad umami Miso- och vitlökssås Här är smakerna maxade och packade med umami. Den perfekta röran att servera till en fin bit grillat kött eller till sojabiffen. 4–6 port / ca 15 min 4 vitlöksklyftor 1 gul lök 2 msk olivolja 1/2 tsk chiliflakes 1 msk paprikapulver 1 tsk soja 1 tsk strösocker 1 dl misopasta nymald svartpeppar kokande vatten 1. Finhacka lök och skiva vitlök. Stek på låg värme tills löken får lite färg, men håll koll så att den inte bränns. 2. Tillsätt chili och paprika. Låt fräsa i några minuter till på låg värme. 3. Tillsätt soja, socker och misopasta. Rör runt i några minuter. 4. Använd en stavmixer eller blender och mixa röran till en slät kräm. Späd ut med kokande vatten till önskad konsistens. Smaka av med svartpeppar och låt såsen svalna något. Bara att blanda ihop 2 dl majonnäs med 1 tsk chipotlepasta. Den perfekta följeslagaren till allt grillat. Hemlagat 45
Hemlagat Så funkar det: Hemköps e-handel Hemköps F
abiola Wikström berättar.
Hemlagat Enklare att välja svenskt & lokalt
Hemlagat Baka: Sockerkakstårta