Utmärkt Örebro 1
text & bild Ulf Hjelting HUR ÄR LÄGET, ALESSANDRO
GRANATA, ÄGARE AV CANTINA NO3? Det är tuffa tider för en drömmare, tuffa tider för de flesta just nu till och med. Vi kan behöva lite extra guldkant i tillvaron, till exempel ett gott glas vin (eller alkoholfritt alternativ, reds anm). Utmärkt Örebros Ulf Hjelting slog sig i slang med Alessandro Granata, ägare av Cantina No3, för att pejla läget och få lite tips. Hur är läget Alessandro? – Det är tuffa tider just nu men det gäller att vara kreativ och försöka ha en positiv inställning. Hur har ni anpassat er till den rådande situationen? – Vi följer Folkhälsomyndighetens krav och försöker hålla distans mellan borden samt bokar in bokningarna i omgångar för att undvika trängsel. Vi har även satsat mer på take away så att folk kan få njuta av vår mat även hemma. Vad behöver ni om situationen håller i sig över sommaren? – Just nu handlar det om att ta sig förbi den här perioden, men det är klart att det kommer bli tufft om detta håller i sig ett bra tag till. Vi behöver att folk fortsätter att stödja sina lokala restauranger. Att hämta maten som take away har hjälpt oss otroligt mycket och vi hoppas folk fortsätter med det då det gör stor skillnad. Vad ser ni för vintrender i sommar? – Ett vin jag tror kommer bli mycket efterfrå38 gat i sommar är en Trebbiano d’abruzzo. Ett vitt vin med hög syra som passar bra med en fräsch ostbricka. Var ska man som okunnig på vin börja? – Börja med att fråga mer när du beställer vin. Vi tar oss gärna tid och berättar mer om druvorna och vinernas karaktär och hur du som kund ska tänka när du beställer vin. Kan du ge en personlig favorit i sommar? – Det är svårt att välja bara en, så här kommer mina topp tre: * Valentini Trebbiano d’abruzzo * Giulio Ferrari Rosé * Och en tungviktare från Toscana – Masseto.