AMES 1
Från vänster: Emma Wall, ny Hotelldirektör Scandi
c Norrköping Nord och Patricia Berndt, ny Hotelldirektör Scandic Strömmen. SCANDIC RUSTAR FÖR ÅTERSTART – TVÅ NYA HOTELLDIREKTÖRER I NORRKÖPING FOTO: PRESSBILD FOTO: PRESSBILD Scandic har under våren rekryterat Emma Wall och Patricia Berndt som tillträtt sina respektive tjänster som Hotelldirektörer för Scandic Norrköping Nord och Scandic Strömmen. I takt med att besöksnäringen återstartar, ökade vaccinationer och lättade restriktioner, står Norrköpings nya direktörsduo redo att välkomna gäster till hotellen. Emma Wall kommer senast från tjänsten som Operations Manager för Scandics Norrköpingshotell och Patricia från Scandic Frimurarehotellet i Linköping där hon tidigare var Operations Manager. Emma och Patricia kommer att fylla en viktigt roll i att fortsätta stärka Scandic som hotellaktör i Norrköping, verka för att hotellen även framgent är en integrerad del av näringslivet och för ett blomstrande inresande till Norrköping när besöksnäringen rustar för återstart. – Jag är väldigt glad och stolt över att både Emma och Patricia har tillträtt och redan nu påvisat ett stort engagemang för hotellet och destinationen. De är två av våra många talanger i Scandic som nu, inte bara når sina egna mål, utan även kommer att utveckla våra hotell i Norrköping, säger Kai Pasma, Distriktsdirektör på Scandic Hotels. – Att lära känna en ny stad och att få vara med och utveckla Scandic Norrköping Nord tillsammans med hela teamet ska bli jättekul! Vi har en spännande resa framför oss, inte minst i den återstartsfas som besöksnäringen nu går in i där vi har ett mycket attraktivt läge längs E4:an och extrem närhet till Ingelsta Shopping, säger Emma Wall, Hotelldirektör för Scandic Norrköping Nord – Jag ser fram mot mitt nya uppdrag på fina Scandic Strömmen och väldigt roligt att få arbeta på hemmaplan efter 10 år i Linköping. Jag gillar kombinationen att vara nära verksamheten och samtidigt arbeta med strategiska frågor i en verksamhet som drabbats hårt av pandemin. Med ett nyrenoverat hotell, relaxavdelning med bastu, inom- och utomhuspool med panoramavy över strömmen och stadskärnan, har vi alla förutsättningar att skapa en bra hotellsommar, säger Patricia Berndt, Hotelldirektör på Scandic Strömmen. Emma och Patricia tillträdde sina tjänster som Hotelldirektörer för Scandic Norrköping Nord och Scandic Strömmen under våren 2021. Källa: www.scandichotels.com ® Deras färdigrätter ska göra det enklare att äta mindre kött. Better Foods Sweden är namnet på företaget, och det är Magnus(far) och Oscar Glovéus(son) som ligger bakom idén som inte handlar om att vi ska sluta äta kött helt, utan minska mängden vi äter. Det nylanserade varumärket erbjuder rätter spunna ur de svenska middagsklassikerna. På menyn står bland annat pannbiff med palsternacksmos, lingon och pressgurka, kycklingfilé med svart ris, råris och currysås, samt ett vegetariskt alternativ med halloumi -och rödbetsbiffar. – Jag tror att vi alla vet om att vi konsumerar för mycket kött och att vi behöver göra någonting åt det. Vi är medvetna om att en övergång till vegetariska alternativ inte kommer att ske över en natt. Om ens någonsin. Därför behövs en friktionsfri lösning som gör det enklare att äta mindre kött, säger Oscar Glovéus, medgrundare av Better Foods Sweden. För att minska mängden kött i rätterna har Better Foods Sweden hittat sin lösning i kikärtor. Med de ersätts 30% av det animaliska innehållet. Grundarna av Better Foods kommer från olika bakgrunder, där pappa Magnus har mångårig erfarenhet från livsmedelsbranschen och dagligvaruhandel. Oscar kommer å andra sidan från den digitala världen, där han som tidigt anställd hos ett av Sveriges snabbast växande företag, IDEAL OF SWEDEN, ansvarade för den digitala marknadsföringen under tre år. Företaget lanserades i början av året, och finns nu representerade lokalt hos utvalda ICA-butiker. Från och med maj månad återfinns även Better Foods Swedens färdigmat i utvalda Coop-butiker i bland annat Norrköping, Linköping och Nyköping. – Jag och pappa är förenade i vårt intresse för god mat. De klassiska svenska middagsrätterna landar högt upp på vår lista. Varför inte addera några moderna element och göra dessa rätter tillgängliga på marknaden som färdigmat, tänkte vi. Under formandet av Better Foods blev det tydligt att vi inte bara ville erbjuda marknaden ett smidigt alternativ med schysta näringsvärden och god smak, utan även mat som faktiskt kan göra skillnad och förenar vårt företagande med ett högre syfte. Detta ligger i tiden och vi tror att vi har skapat en lösning som många kommer att uppskatta. Källa: www.betterfoods.se ® 7 NYSTARTADE FAMILJEFÖRETAGET VILL GÖRA DET ENKLARE ATT ÄTA MINDRE KÖTT