NG Malmö 1
Krog STOCKHOLM NY MATFESTIVAL SAMLAR NORDISKA STJ
ÄRNKOCKAR I oktober arrangeras Stars du Nord i Stockholm för första gången. STARS DU NORD är en gastronomisk festival som samlar några av de främsta nordiska stjärnkockarna, vinmakarna och foodtechaktörerna på en och samma plats. Ambitionen är att lyfta den nordiska matmodellen i hela världen. – Världen blickar mot norr för svar, nu ska vi se till att leverera dem, säger Caroline Thörnholm, grundare och VD för byrån Swede Concept som är initiativtagare till festivalen. UNDER TRE DAGAR, mellan den 25-27 oktober, arrangeras alltifrån workshops och master classes till poddar och testlabb. Samtliga programpunkter kommer att offentliggöras löpande tills att festivalen äger rum. STOCKHOLM SÉBASTIEN BOUDET TAR NER SKYLTEN Det populära bageriet stänger inom kort. KROGNYHETER Roliga restaurangnyheter från vårt avlånga land. TEXT: PELLE TAMLEHT STOCKHOLM DUBBLA GÄSTSPEL PÅ LYKKE NYTORGET Bland annat blir det en försmak av Bobban och Lukas Moderatos kommande krog. UNDER HELA SOMMAREN har Pilsner Urquell parkerat sin popup-truck på Lykkes uteservering, där den kommer att stå hela september ut. Nu utökas samarbeten med ett par gästspel. Först ut den 19 augusti är den kommande Södermalmskrogen Borasco, som tillsammans med Pilsner Urquell ger en försmak av vad som komma skall på Tjärhovsplan under hösten. BAKOM BORASCO STÅR Bar Central-ägarna Robert Rudinski och Kim Choukri tillsammans med Lukas Moderato som bland annat har krogarna DeVille och Carousel på sitt cv. Borasco kommer ha fokus på grillad mat och dryck runtom Medelhavet samt färsk opastöriserad Pilsner Urquell. UNDER GÄSTSPELET PÅ Lykke den 19 augusti serveras en avsmakningsmeny från Borascos kommande gastronomiska utbud. Första sittningen är mellan 17:30 - 19:30 och den andra från 20 till stängning. Gästspelet bokas via hemsidan. LÄNGRE FRAM VÄNTAR även ett gästspel med Sandhäxan. 84 NÖJESGUIDEN | NR 8, 2021 DEN 25 SEPTEMBER säljer Sebastien på Söder i Söderhallarna sin sista surdegslimpa, men den frispråkige bagaren kommer inte att sluta baka bröd - snarare tvärtom. – Jag har massor med projekt på gång! Webbutiken kommer att finnas kvar med ännu flera produkter. Är mer övertygad någonsin att ALLA behöver sätta igång att baka surdegsbröd med färskmalet mjöl på kulturspannmål, skriver han själv i en instagrampost. BOUDET LOVAR VIDARE att han inte kommer sluta sätta käppar i hjulen för industrins vilseledande propaganda samt att han kommer fortsätta berätta sanningen bakom matindustrin och det moderna “jord-miss-bruket”. Det han däremot inte kommer göra är att öppna ett nytt bageri.