NG Malmö 1
HALMSTAD SUSHI YAMA ÖPPNAR I HALMSTAD Restaurangj
ätten breder ut sig på västkusten. SKÅNE DE HAR TAGIT ÖVER THE SHACK I PILDAMMSPARKEN Vännerna Mose Graci och Carl-Hugo Casu Häll har tagit över driften av streetfoodrestaurangen. MALMÖ KROGVETERANER ÖPPNAR NYTT I början av nästa år händer det grejer i korsningen Norra vallgatan och Gråbrödergatan. DET ÄR ARVID Laban Falk som tillsammans med Ludvig Fredriksson öppnar nytt i nämnda gathörn. Detaljerna är ännu få men den 1 mars är satt till preliminärt öppningsdatum. FÖRHANDSBOKNINGAR TAS EMOT redan nu i nämnda personers kommentarsfält. KOCKEN MOSE GRACI har trots sina blott 19 år hunnit med att jobba på ställen som pizzeria Mastio i Köpenhamn, restaurang Frantzén samt Bloom in the Park. Det är också den sistnämnda som har lämnat över The Shack i Moses händer, som ska driva streetfoodsatsnignen tillsammans med sin vän Carl-Hugo. – Vi gick i samma grundskola och har spelat i samma fotbollslag. Och så har vi båda föräldrar som kommer från Italien, vilket gör att vi alltid har klickat på ett väldigt nice sätt, berättar Mose Graci för Sydsvenskan. MENYN PÅ NYA versionen av The Shack kommer att variera dagligen, men alltid att erbjuda en dagens rätt och en vegetarisk sådan – samt kaffe och glass. THE SHACK HÅLLER öppet tisdagar till söndagar under hela sommaren. GÖTEBORG BANG MATBAR ÖPPNAR I NYA LOKALER Flyttar in i gränslandet mellan Majorna, Masthugget och Linné. BANG MATBAR ÖPPNADE för första gången för tre år sedan på Bangatan. Nu har restaurangen istället flyttat in i Amerikahuset på Oskarsgatan, medan de i den gamla lokalen kommer att öppna ölbar i samarbete med O/O Brewing. GOTLAND 800 GRADER TILL VISBY Lita på mig, du kan lita på mig. DEN FORMIDABLA PIZZABAGAREN 800 grader etablerar sig på Gotland lagom till sommaren. Krögarduon Oskar Montano och Anders Östblom driver sedan tidigare två etableringar i Stockholm, och är dessutom en vanlig syn på festivaler, men nu har alltså turen kommit till Visby och närmare bestämt Adelsgatan 16B. GÖTEBORG RUTINERAD KOCKDUO ÖPPNAR BISTRO Bulot erbjuder en avslappnad stil inom såväl matlagning som atmosfär. KOCKEN GABRIEL MELIM Andersson öppnar tillsammans med Emil Bielke inom kort en restaurang i vad de själva kallar neo bistro-stil. Duon känner varandra bland annat genom att båda jobbat på Upper House tidigare. KROGEN ÖPPNAR NÅGON gång efter sommaren, och kommer att gå under namnet Bulot. Platsen är det Radheska huset på Norra Hamngatan 8, och preliminärt öppningsdatum är satt till den 1 september. Äntligen! En vegansk caramel 54 NÖJESGUIDEN | NR 7, 2021 86 NÖJESGUIDEN | NR 8, 2021 greenstarvegan Green Star VEGAN www.veganchoklad.se EN STOR DEL av råvarorna kommer också att hämtas från Gotland, och målet är att restaurangen ska ha öppet sju dagar i veckan året runt. UTÖVER NYÖPPNINGEN ÄR duon även inom kort aktuell med pizzaboken Pizza Wizard som släpps senare i höst. RESTAURANGEN DRIVS AV kockarna Marcus Bortheiry och Christoffer Lönnqvist som båda är och krogen kommer att hålla öppet onsdag till lördag från 16 till sent. DEN NYA VERSIONEN av krogen är betydligt större, men tanken är att konceptet ska vara ungefär detsamma men med mer av allt. Framför allt stökighet. MALMÖ NY GUIDE TILL SKÅNES MATPÄRLOR Nu är den nya sajten High Five Skåne live. SOFIE STRANDBERG OCH Johan Allard har åkt runt i hela Skåne sedan 2020 för att äta, dricka, fika, bo, snacka, lyssna, skriva, plåta, redigera, handla, skratta och sova. Från nord till syd, från öst till väst och tillbaka igen. NU FINNS ALLT dokumenterat på sajten High Five Skåne som således är en guide till Skånes restauranger, gårdsbutiker, cocktailbarer, hotell, speceriaffärer, konditorier, ölhallar, bistros, vinbarer, caféer, bed & breakfast, saluhallar, lunchställen, matbodar, gästgiverier, fik, pensionat, vingårdar och så vidare. DU HITTAR GUIDEN på highfiveskane.se. TORSDAGEN 15 JULI får Halmstad sin första Sushi Yama-restaurang mitt i smeten på Storgatan 44. Under sommaren lockar staden över 700 000 turister, som främst är inhemska men även från Norge, Tyskland och Danmark. – Halmstad är en stad i rörelse med havet som granne och här finns det oändligt många naturupplevelser. Vår unika och praktiska takeaway-förpackning, gör att man kan man njuta av sushi varsomhelst. När man inte är på upptäcktsresa kan man slå sig ner på plats i restaurangen i en ombonad miljö, berättar Sumenta Frykgård, Marketing Manager. GÖTEBORG LEGENDAREN HANS BORÉN GÄSTSPELAR PÅ MONOPOLET Startskottet går den 8 september och gästspelet pågår sedan under hela hösten. KOCKEN HANS BORÉN har bland annat jobbat som köksmästare på göteborgskrogen 28+ under inte mindre än 20 år. Utöver det har han arbetat i Thailand samt på den femstjärniga krogen EQ i Kuala Lumpur. SUSHI YAMA GRUNDADES 2008 och är idag Sveriges största sushikedja. DET ÄR OCKSÅ från sin tid i Asien som Hans har hämtat inspiration till den setmeny som serveras under gästspelet. MONOPOLET LIGGER PÅ Kämpegatan 4.