Engelsk julmeny KRISPIG BRYSSELKÅL MED GRANATÄPPL
E Ett klassiskt tillbehör till kalkonen, här förgyllt med granatäppelkärnor. FÖR 8 PERSONER 1 1/2 kg brysselkål 1/2 granatäpple 50 g smör 10 färska salviablad salt GÖR SÅ HÄR: 1. Ansa brysselkålen genom att ta bort fula ytterblad. Skär ev ett kryss i nederdelen så kokar de jämnare. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. 2. Bryt granatäpplet i bitar och gröp ut kärnorna. Hacka salviabladen. 3. Häll av brysselkålen. Blanda dem med smöret och salvian medan de fortfarande är varma. Lägg upp på ett fat och strö över granatäppelkärnor. Servera till kalkonen. Tranbärsdryck fi nns att köpa färdig. Värm i kastrull och servera i glas på fot. Värmande! TRANBÄR OCH PORTVIN I CLEMENTINHALVOR Servera varm, gärna i halvor av clementinskal som läggs runt kalkonen. Skålar gör du lättast genom att dela clementinerna och sedan pressa ut juicen. »Tranbär passar både som drink och som syrligt tillbehör till kalkonen.« FÖR 8 PERSONER 1 paket frysta tranbär (225 g) finrivet skal och juice av 1 apelsin 1 burk rönnbärs- eller portvinsgelé (225 g) 2 msk portvin 4 clementiner ev socker GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg tranbär, apelsinskal, juice, gelé och portvin i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt småkoka utan lock tills tranbären är mjuka men inte sönderkokta, ca 5 minuter. 2. Smaka av och tillsätt ev lite socker om det behövs. Servera i en skål eller i clementinskalen. BUFFÉ 1 1 • 2 012 19 Mera tillbehör